1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KAÜ’de 5. Uluslararası Gıda, Tarım ve Veteriner Bilimleri Kongresi
KAÜ’de 5. Uluslararası Gıda, Tarım ve Veteriner Bilimleri Kongresi

KAÜ’de 5. Uluslararası Gıda, Tarım ve Veteriner Bilimleri Kongresi

Kafkas Üniversitesinin (KAÜ) 5’ncisine ev sahipliği yaptığı Uluslararası Gıda, Tarım ve Veteriner Bilimleri Kongresi online olarak gerçekleştirildi.

A+A-

ERCÜMENT DAŞDELEN - KARS MEDYASI

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı ve KAÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Mükremin Ölmez, üniversite yönetimine kongreye ev sahipliği yaptıklarından dolayı teşekkür ederken, kongre hakkında bilgiler vererek şunları belirtti: “Üç gün boyunca 54 oturum gerçekleştirecek olup, bu oturumlarda 208’i Türkiye’den olmak üzere toplam 432 akademik çalışma sözlü bildiri olarak sunulacaktır. Kongremize Avrupa ülkeleri başta olmak üzere toplam 38 ülkeden katılım gerçekleşmiştir. Gıda, Tarım ve Veteriner Hekimliği alanında özgün çalışmaların sunulacağı kongremizin camiamıza katkı sağlamasını temenni ediyorum.”

KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Kılıç ise “Dünya’nın birçok ülkesinde olduğu gibi Ülkemizden de bilime gönül vermiş çok sayıda bilim insanının katılım sağladığı 5. Uluslararası Gıda Kongresi‘ne ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşadığımız bugün, tüm katılımcıları şahsım ve Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Hüsnü Kapu adına saygıyla sevgiyle muhabbetle selamlıyorum. Kongrenin başlamasından bugüne kadar geçen süre içinde emeği geçen ve sonraki süreçleri de eminim ki başarılı bir şekilde organize edecek başta Dr. Mükremin Ölmez ve Dr. Mustafa Latif Emek olmak üzere katkı sunan arkadaşlarımızı yürekten tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Kılıç şöyle devam etti: “Günümüzde gıda ve hayvansal ürünler her geçen gün biraz daha stratejik önem kazanmaktadır. Bu vesileyle kongrede sunulacak bildirilerin gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerine katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum.”

IKSAD adına konuşma yapan Atabek Movlyanov ise kuruluşlarının faaliyetlerinden bahsederek, kongreye ev sahipliği yapan Kafkas Üniversitesine teşekkürlerini sundu.

Son olarak söz alan KAÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Cihan ise Kars’ta ilk bilimsel kongrenin ilk olarak 1912 yılında gerçekleştiğini aradan geçen sürede birçok kongreye Kars’ın ve Kafkas üniversitesinin ev sahipliğini yaptığını belirterek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

KAÜ’den birçok akademisyenin de katılım sağladığı çevrimiçi sunumlarda 3 gün boyunca farklı disiplinlerden oldukça geniş bir çerçevede birçok konunun ele alındığı verimli bir kongre gerçekleştirildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.