1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KAÜ, birçok üniversiteyi geride bıraktı, Rektör Kapu’dan teşekkür...
KAÜ, birçok üniversiteyi geride bıraktı, Rektör Kapu’dan teşekkür...

KAÜ, birçok üniversiteyi geride bıraktı, Rektör Kapu’dan teşekkür...

Kars Kafkas Üniversitesi, 96 ülkeden dünya çapında yaklaşık 20 bin yükseköğretim kurumunun değerlendirildiği başarılı üniversiteler sıralamasında Türkiye’de 21.’inci sırada yer aldı.

A+A-

Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu yaptığı açıklamada, “Üniversitemiz, Dünya Üniversite Sıralamaları Merkezi (The Center for World University Rankings - CWUR) tarafından hazırlanan 2022-2023 dönemini kapsayan ve 96 ülkeden dünya çapında yaklaşık 20 bin yükseköğretim kurumunun değerlendirildiği başarılı üniversiteler sıralamasında Türkiye’de 21.’inci sırada yer alarak önemli bir ilerleme kaydetti.  Üniversitemiz, dünya genelinde 1252. Sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı. Emeği geçen bütün akademik ve idari personele teşekkür ederim.” dedi.

Kapu, 2012 yılından bu yana dünya çapında yaklaşık 20 bin üniversite arasında yükseköğretim kurumunun araştırma performansı, eğitim kalitesi, saygınlık derecesi ve mezunların başarısı gibi kriterler temelinde hazırlanan bir rapor olduğunu sözlerine ekledi.


kafkas-universitesi-siralamasi.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.