1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Katranlı Barajı ve Sulaması Değerlendirme toplantısı yapıldı
Katranlı Barajı ve Sulaması Değerlendirme toplantısı yapıldı

Katranlı Barajı ve Sulaması Değerlendirme toplantısı yapıldı

​​​​​​​Kars Katranlı Barajı ve Sulaması Planlama Ara Raporu Ortak Değerlendirme toplantısı yapıldı.

A+A-

Ercüment DAŞDELEN

DSİ 24. Bölge Müdürlüğü bünyesinde ihalesi yapılarak çalışmaları devam eden Susuz Barajı ve Sulaması İle Katranlı Barajı ve Sulaması Planlama Mühendislik Hizmetleri İşi kapsamında çalışmaları devam eden Katranlı Barajı ve Sulaması Planlama Ara Raporu, DSİ Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü ortak değerlendirme toplantısında masaya yatırıldı.

Katranlı Barajı ve Sulama Projesi Ara Planlama Raporu toplantısı, DSİ Genel Müdürlüğü Etüt, Planlama ve Tahsisler Dairesi Başkanı Nazmi Kağnıcıoğlu’nun başkanlığında, ilgili daire başkanlıkları temsilcileri, DSİ 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Bölge Müdür Yardımcıları ve ilgili şube müdürleri ile yüklenici firma temsilcilerinin katılımıyla ortak video konferans şeklinde gerçekleştirildi.

DSİ 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Basınçlı borulu sulama sistemi ile sulanacak 285.330 dekar sulama alanı, Kars ili, Merkez, Selim ve Susuz ilçesi sınırları içerisinde yer alan Katranlı Barajı, Katranlı çayı üzerinde sulama maksatlı, ön yüzü beton kaplı kaya dolgu (CFRD) tipinde, temelden 72,50 metre yüksekliğinde, 1554 metre kret uzunluğuna, 7 milyon 620 bin metreküp gövde dolgu hacmine, 172 milyon metreküp depolama hacmine sahip bir proje olarak çalışılmış olup, yapılan değerlendirmelerin neticesine göre karar verilerek süreç devam ettirilecektir. Katranlı Barajı ile Sulaması hayata geçirildiğinde, Kars ili tarımına ve hayvancılığına çok önemli katkılar sunacak çok önemli bir proje olacaktır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.