1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’tan Trabzon’a Gönül Köprüsü
Kars’tan Trabzon’a Gönül Köprüsü

Kars’tan Trabzon’a Gönül Köprüsü

Gönül köprüsü öğrencileri Kars Valiliği önünde düzenlenen törenle Trabzon’a uğurlandı…

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde 2008 yılında başlatılan “Gönül Köprüsü” projesi kapsamında Kars’tan Trabzon’a gönül köprüsü kuruldu.

 

Kars Valiliği önünde düzenlenen uğurlama törenine Kars merkezdeki okullar ve ilçelerdeki okullardan seçilen 200 başarılı öğrenci gönül köprüsü projesi kapsamında Trabzon’a uğurlandı.

 

Gönül Köprüsü Projesi Başkanı Milli Eğitim Şube Müdürü Cemalettin Güven, “Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü Koordinasyonu ve Türkcell sponsorluğunda eğitime yüzde 100 destek projesi kapsamında ilköğretim 7 ve 8. sınıfları ile ortaöğretim 9. ve 10. sınıflarında okuyan öğrencilerimizin ülkemizin doğusu ile batısı arasında tarihi, kültürel ve sosyal yönlerini tanıyarak kardeşlik duyguları ile kaynaşmalarını sağlayacak gönül köprüsü denilen gezi projesi hazırlanmıştır. Bu proje kapsamında Kars’tan Trabzon’a 30 Haziran 6 Temmuz 2010 tarihleri arasında 5 araçlı bir grup halinde 200 öğrenci ve 15 personelimize gezi düzenlenmiştir. 5 günlük gezi süresince öğrencilerimiz ilk 3 gün içerisinde gittiği ilin tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini gezip kalan diğer 2 günde ise mihmandar ailelerle tanışacaklar. Gezinin başarılı bir şekilde başlamasını dilerim.” şeklinde konuştu.

 

Vali Yardımcısı Murat Demirci de, “Bugün Milli Eğitim Bakanlığımızın gönül köprüsü projesi kapsamında yaklaşık 200 öğrencimizin Trabzon iline gezi programı düzenlendi. Bildiğiniz gibi gönül köprüsü projemiz 2008 yılında başladı. 3 yıldır devam eden bir projedir. 2008-2009 yılları arasında başka illerden gelen öğrencilerimizi ağırladık. Bu proje kapsamında özellikle öğrencilerimiz yeni yerleri görmeleri, yeni yerleri tanımaları, yeni kültürlerle bağdaşmaları çok önemli Trabzon bu anlamda Kars’tan çok farklı öğrencilerimizin gezecek yerlerinden biridir. Kimi zaman göreceksiniz orası iç turizme ve dış turizme hitap eden cazibe merkezi olarak kabul ettiğimiz Sürmene Manastırımız var. 7 gölümüz var, orda çok farklı coğrafi şartlarla karşılaşacaksınız. Orada yeşille mazinin buluştuğu kent olarak ad ediliyor. Kars’ta olmayan deniz var, çok eski yerleşim birimi Osmanlı şehzadeler şehri olarak kabul edilen eski bir kent oraları görmeniz lazım. Buraları tanımanız lazım.oraya gitmenin sevinç ve mutluluğunu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Yolunuz açık olsun sağlıkla gidip gezin.” dedi.

 

Öğrenciler daha sonra Trabzon’a uğurlandı. Törene Vali Yardımcısı Murat Demirci, Milli Eğitim Müdürü Recep Aklaş, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.     

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.