1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’tan, Kahire’ye kalp masajı yapmaya gitti
Kars’tan, Kahire’ye kalp masajı yapmaya gitti

Kars’tan, Kahire’ye kalp masajı yapmaya gitti

​​​​​​​Karslı Doktor Alpay Alibeyoğlu, tatil için gittiği Mısır’ın başkenti Kahire’de, turistik gezi yaptığı sırada kalp krizi geçiren bir kadına müdahale ederek duran kalbini çalıştırdı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Gezi sırasında yanı başında gezen 60 yaşlarındaki kadının aniden yere yığıldığını gören Dr. Alpay Alibeyoğlu, vakit kaybetmeden kalp masajı yapmaya başladı. Doktor olduğunu söyleyen Alibeyoğlu’na çevrede bulunan diğer turistler de yardımcı oldu. Talihsiz kadına yaklaşık olarak 15 dakika kalp masajı yapan Alpay Alibeyoğlu, kadını hayata tutundurmaya çalıştığını söyledi.

Böylesi durumlarda erken müdahalenin hayati önem taşıdığını söyleyen Doktor Alpay Alibeyoğlu, “Mısır’ın başkenti Kahire’ye turistik gezi yapmak için gittim. Bölgeyi gezdiğimi sırada bir anda yanı başımızda 60 yaşlarında bir kadın aniden yere yığıldı. Bende vakit kaybetmeden doktor olduğumu söyleyerek anında müdahale etmeye başladım. Yaklaşık 15 dakika kalp masajı uygulayarak duran kalbini çalıştırmak için masaj yaptım. Bu sırada çevrede bulunanlar sağlık ekiplerine haber verdi. 15 dakika sonra ambulans kadını alarak hastaneye kaldırdı. Daha sonra kalp krizi geçiren kadının yoğun bakıma kaldırdığını öğrendim. Kars’tan, Mısır’ın başkenti Kahire’ye gittim ve gezi sırasında kalp krizi geçiren ve ilk anda kalbi duran bir kadını hayata döndürmeye çalıştım ve mutlu oldum. Dilerim hayata dönmüştür. Ülkemden uzak bir ülkede bu olayla karşılaştım ve kalp krizi gibi durumlarda erken müdahalenin ne kadar önemli olduğunu doktor olarak bir kez daha yaşamış oldum.” Dedi.

Öte yandan Al Mashhad Al Husseiny adlı bir turist, Dr. Alpay Alibeyoğlu’nun kalp krizi geçiren kadına müdahalesini o sırada cep telefonu ile kaydetti. Al Mashhad Al Husseiny daha sonra Alibeyoğlu Kars’a döndükten sonra kaydettiği görüntüyü WhatsAap üzerinden kendisine gönderdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.