1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’tan Demavent’in Zirvesine…
Kars’tan Demavent’in Zirvesine…

Kars’tan Demavent’in Zirvesine…

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Kars İl Temsilciliğine bağlı lisanslı yedi dağcı İran’da yer alan 5671 metre yüksekliği ile bölgedeki en yüksek dağ olan Demavent Dağı’nın zirvesine çıkmayı başardılar.

A+A-

Demavent’e tırmanan ekipte yer alan dağcılar adına açıklamam yapan TDF İl Temsilcisi Erdal Ercan şunları söyledi:

‘Pazar günleri günübirlik olarak Kars ve Ardahan yöresindeki dağlara yürüyüşler gerçekleştiriyoruz. Daha önceki yıllarda Ağrı Dağı’na da tırmanışlarımız olmuştu. Uluslar arası anlamda tırmanışımız hiç yoktu. Demavent Dağı bu açıdan hem bize coğrafi anlamda yakın bir ülke ve yükseklik bakımından da Ağrı’dan yüksek olduğu için uzunca bir süredir tırmanmayı düşlüyorduk. Koşulları uygun olan yedi dağcı arkadaş olarak yaklaşık bir ay önce tırmanma işine karar verdik. Gerekli hazırlıkları yaparak Kurban Bayramı tatilinde Demavent Dağı’na doğru yola çıktık. Bu organizasyonumuzu tamamen kendi olanaklarımız dahilinde hiçbir kişi ya da kurumdan destek almadan gerçekleştirdik.

Zorlu bir dağ olduğunu bildiğimiz için de sıkı bir ön hazırlık aşamamız oldu diyebilirim. Hazırlık aşamasında keyifli antrenmanlarımız oldu. Her sabah saat 5’te yaklaşık 22 km mesafedeki Yahni Dağı’nın eteğine araçlarımızla gidip Yahni’ye tek nefeste yürüyerek çıkıp koşarak indiğimiz antrenmanlarımızın yanı sıra Kars’ın en yüksek Dağı olan Kısır Dağı’nda(3200) yaptığımız 24 km’lik yüksek irtifa yürüyüşlerimizin zirve yapmamızda son derece büyük katkısı olduğunu düşünüyoruz. 1768 rakımlı Kars’ta yaşıyor olmanın da katkısını inkar edemeyiz. Şöyle ki Demavent’e zirve yürüyüşümüzün olduğu gün oldukça zorlu kış koşulları vardı diyebilirim. Fırtına, soğuk, kükürt kokusu nedeniyle bizimle aynı gün zirveye tırmanmak için yürüyen bir çok dağcı geri dönmüşler. O gün sadece Kars ekibi olarak bizler ve solo tırmanış yapan Slovak bir dağcı zirveye tırmanmayı başardık. Üstelik bize 4200 kampından zirveye dokuz saatte anca çıkabileceğimiz söylenmiş olmasına rağmen bizler 6,5 saate çıkarak zorlu ama güzel bir performans gösterdiğimizi söylemeliyim.

Tırmanış proğramımızda çıkarken 3200m kampında ve indiğimizde 4200m de bir gece kalma planlarımızı yüksek kondisyonumuz sayesinde atlamayı başarmış olmanın da ayrıca keyifli bir yanı olduğunu unutmamak gerek.

Sonuç olarak Temsilcilik olarak bizim için de uluslar arası anlamda ilk tecrübemiz olan Demavent Dağı tırmanışımızı başarıyla tamamladığımız ekipte yer alan arkadaşlarımız Özfer Koçak, Abdulgafur Erdoğdu, Adnan Bedlek, Nesip Kılıçaslan, İnan Ercan ve Memet Güneş adına bize destek olan, katkı sunan tüm arkadaşlara sizin aracılığınızla bir kez daha teşekkür ediyorum.

Hem zirve yürüyüşümüzü başarmış olmanın hem de komşu ülke İran’ın kültürünü, insanını ve coğrafyasını tanımak açısından son derece keyifli olduğunu da ayrıca vurgulamak isterim.’ Dedi TDF İl Temsilcisi Erdal Ercan.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.