1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta zabıta ekipleri, anons aralığını 20 dakikaya düşürdü
Kars’ta zabıta ekipleri, anons aralığını 20 dakikaya düşürdü

Kars’ta zabıta ekipleri, anons aralığını 20 dakikaya düşürdü

Kars Belediyesi Zabıta Telsiz Merkezi, vatandaşı anonslarıyla uyarıyor. Uyarılarını sıklaştıran görevli zabıta ekipleri anons aralığını 20 dakikaya düşürdü.

A+A-

Tüm dünyayı, ülkemizi ve ilimizi de etkisi altına alan Coranavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla, Kars Belediyesi Zabıta Telsiz Merkezi görevlileri yaptıkları anonslarla düzenli olarak Kars halkına uyarılarda bulunuyor.

Merkezde görevli zabıta ekipleri, önceki günlerde Kars Valisi Türker Öksüz başkanlığında oluşturulan Kars İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisince alınan kararları Kars halkına anonslarla duyuruyor.

Kars Valiliği tarafından basın marifetiyle ve Zabıta Merkezinden yapılan anonslarda, tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüsün ( Kovid-19) halkının en temel özelliğinin bireysel temas, hava yolu ve benzeri yollarla çok hızlı bir şekilde bulaştığı ve enfekte olan insan sayısının çok hızlı bir şekilde artmakta olduğu vurgulanıyor.

Bu salgının yayılmasının ve engellenmesinin en etkili yolunun ise sosyal hareketliliğin ve insanlar arası temasın azaltılarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlaması hatırlatılarak, aksi hallerde virüsün yayılımının ve vaka sayısının hızla artabileceğine dikkat çekiliyor. Ayrıca önemle alınmadığında, tedavi gereksinimi artmakta olan vatandaşların da hayatlarını kaybetmeleri gibi toplum sağlığı ve kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olabileceği de hatırlatılıyor. Gelinen bu aşamada Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararların etkinliğinin arttırılarak virüsün yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzenini korumak için alınan tedbirlerin tüm Kars halkına duyurulmasının önemi vurgulanıyor.

Kars Beleyesi Zabıta Telsiz Merkezinden öncelikli olarak Coronavirüs ile daha etkin mücadele kapsamında geçici bir süreyle ‘Evde Kal’ çağrısına uyulması, özellikle 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşların sokağa çıkmalarının İçişleri Bakanlığının genelgesi gereği yasaklandığı duyuruluyor. Ayrıca diğer vatandaşlarında da genel kurallara uyarak zorunlu haller dışında evlerinden çıkmamaları ve kalabalık ortamlarda bulunmamaları önemle rica edilerek ‘Evde Hayat Var’ deniliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.