1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta Veteriner Hekimlere sertifika verildi
Kars’ta Veteriner Hekimlere sertifika verildi

Kars’ta Veteriner Hekimlere sertifika verildi

Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası, Veteriner Hekimlere yönelik sertifika programlarına hız kesmeden devam ediyor.

A+A-

Volkan KARABAĞ  

Kars Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Kars Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Konferans Salonunda Veteriner Hekimlere yönelik “Kedi ve Köpeklerde Pediatrik Dönem Yönetimi” isimli sertifikasyon programını gerçekleştirdi.

Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilimdalı Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Erdoğan Uzlu ve Dr. Öğr. Üyesi Ekin Emre Erkılıç tarafından teorik olarak eğitimin verildiği sertifikasyon programına 20 Veteriner Hekim katıldı.

Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ödül sertifikasyon programı sonrası yapmış olduğu açıklamada “Bölge Odası olarak Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte koordinasyon sağlayarak Veteriner Hekimlere yönelik hizmetiçi eğitim ve sertifikasyon programlarına hız kesmeden devam ediyoruz. Bölgemizde büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygın olarak yapılmasından dolayı bölgede hizmet veren veteriner hekimlerin bu alanda tecrübeli olduklarını biliyoruz. Son yıllarda bölgemizde kedi köpek gibi pet hayvanlarını besleyen hayvan sever kişilerin artması, gerek halk sağlığını korumak ve gerekse bu hayvanların sağlıklı yaşamalarını sağlamak için daha donanımlı ve tecrübeli veteriner hekimlere ihtiyaç olduğu gerçeğini ortaya çıkarmıştır. Bu program ile meslektaşlarımızın ve meslektaş adaylarımızın pet hayvanları konusunda daha donanımlı olmalarını amaçlıyoruz. Şunu da belirtmek gerekir; bugün programımıza eğitmen olarak katılarak bizlere desteklerini esirgemeyen, teşekkürü borç bildiğimiz değerli hocalarımız Prof. Dr. Erdoğan Uzlu ve Dr. Öğr. Üyesi Ekin Emre Erkılıç, bu gibi hizmet içi eğitimlerde sunumlar yapmak üzere ülkemizin birçok bölgesine davet edilen, Veteriner İç Hastalıkları konusunda Ülkemizin en önemli bilim insanlarındandır. Bu nedenle bugünkü programa katılan veteriner hekimlerin çok şanslı olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Veteriner Hekimliğin sağlık alanında çok geniş yelpazeye sahip olan bir bilimdalı olduğunu ifade eden Ödül, “Veteriner Hekimlerin her alanda kendilerini daha donanımlı hale getirebilmeleri, başka alanlarda da hizmet verecek sertifika ve eğitimlerle Ülkemiz hayvancılığına hizmet verebilmelerini sağlamak Kars Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası olarak bizlerin amaçları arasında. Bu amaçla düzenlediğimiz sertifikasyon programına katılan tüm meslektaşlarıma meslek hayatlarında başarılar diliyorum.” ifadesini kullandı.

Hizmetiçi eğitim programı yaklaşık 3 saati bulan yoğun bir teorik eğitimin sonunda Veteriner Hekimlere söz konusu eğitimi veren Akademisyenler ve Oda Başkanı Ercan Ödül tarafından sertifikaları verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.