1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ta vatandaşların buzla imtihanı devam ediyor
Kars'ta vatandaşların buzla imtihanı devam ediyor

Kars'ta vatandaşların buzla imtihanı devam ediyor

​​​​​​​Hava şartlarının bir gününün bir gününe uymadığı Kars’ta, belediyenin buz kırma ekiplerinin mücadelesi devam ediyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Eski kışların yaşanmadığı ilimizde daha önce yağan kar, gündüz saatlerinde güneşin kendini hissettirmesiyle birlikte eriyerek akşam saatlerinde kristalize buza dönüşüyor.

Kars Belediyesinde görevli buz kırma ekibi özellikle güneşi fazla görmeyen caddelerdeki buzları özenle kırarak temizliyor. Kaldırımlarda kırılan buzlar daha sonra yol kenarlarında toplanıyor. Vatandaşların da kaldırımlarda yürürken kaymamaları, kısa adımlarla yürümeleri ve özellikle ellerinin ceplerinde olmaması gerekiyor. Hava sıcaklıklarının dengesiz ve düzensiz devam etmesi nedeniyle Kars halkının buzla imtihanı devam ediyor.

Ülke genelinde ve Kars’ta da geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı, özellikle çatılarda da fazla yük oluşturdu. Çatılarda biriken kar çökme riski oluşturduğu gibi buz sarkıtları da cadde ve sokakları kullanan vatandaşlar için büyük risk oluşturuyor. Daha önce yağan karın gündüz saatlerinde eriyerek çatı oluklarından akması sonucu uzun buz sarkıtları oluşuyor. Boyları bir metreyi aşan buz sarkıtları gündüz saatlerinde eriyerek kopuyor. Bu nedenle üzücü yaralanma ve hatta ölümlerin yaşanmaması için cadde ve sokakları kullanan vatandaşların son derece dikkat etmeleri gerekiyor. Güneşin kendini gösterdiği öğlen saatlerinde vatandaşların bir gözünün ise çatılarda bir gözlerinin de caddelerdeki buzda olması önem arz ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.