1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta vatandaşlar camilere akın etti
Kars’ta vatandaşlar camilere akın etti

Kars’ta vatandaşlar camilere akın etti

Kars’ta, Ramazan Bayramı sebebiyle on binlerce vatandaş camilere akın etti.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Kars’ta Ramazan Bayramı nedeniyle sabahın erken saatlerinde bayram namazı kılmak için Karslı vatandaşlar camileri doldurdu. Kars’ta bayram namazında Evliya Cami ve Ehlibeyt Işıklı Cami yine en fazla tercih edilen mabet oldu. İl Müftüsü Mehmet Genç’in verdiği vaazın ardından saat 05.18’te bayram namazı kılındı. Okunan hutbe ve yapılan duaların ardından vatandaşlar namaz sonrası birbirleriyle bayramlaşırken cami çıkışında küçükler büyüklerin ellerini öptü.

Bayramlar bir araya gelmenin barışmanın vesilesi ve Ramazan’ın bir mükafatı olduğunu söyleyen HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, “Ramazan’da yoksulların, açların halini anlamak onlarla paylaşmayı bilmek, dayanışmayı bilmek ve sonunda da birlikte bayram etmektir. Şüphesiz bu huzurun güvenliğin sağlanması anlamına gelir aynı zamanda da muhasebeye vesiledir. Bütün bir hayatı nasıl geçirdiğimiz, nasıl yaşadığımız, neyin uğruna ömrü tükettiğimizin ve sorgulanmasıdır ki aslında bir toplum olarak sorgulama yaptığımızda bugünleri de yarınları da daha iyi yaşarız. Ben bütün şehrimizin de bayramını kutluyorum, herkese huzur ve güven vesilesi olmasını diliyorum.” dedi.

“Ramazan bayramı bizim bayramların en güzeli.” diyen Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da, “Bizim inançlarımıza göre bayramların en güzeli dini bayramlarımızdır. İnsanların bir arada olması gerektiği birliğin, beraberliğin, barışın sağlandığı, herkesin birbirini kucakladığı önemli bayramlarından birinin idraki içerisindeyiz. Bence Ramazan Bayramı 11 ayın sultanı dediğimiz bütün güzellikleriyle zaten insanlarımıza huzur veren bir ay. Dolayısıyla onun bitiminde oluşan bayram da insanların daha da mutlu olabilecekleri bir gündür. Biz de Allah kabul etsin namazımızı kıldık, sizler aracılığıyla öncelikli olarak vatan hizmeti babında hem yurt içinde hem yurt dışında amansız mücadele veren Mehmetçiklerimizin, büyük Türk Dünyasının ve Türk Milletinin mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.