1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ta üniversite sınavı başladı
Kars'ta üniversite sınavı başladı

Kars'ta üniversite sınavı başladı

Üniversite sınavının ilk oturumu bugün gerçekleşiyor. Saat 10:15'de başlayan Temel Yeterlilik Testi (TYT) için heyecan dorukta.

A+A-

Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün (15 Haziran Cumartesi günü) saat 10.15'te düzenlendi ve adaylara 135 dakika süre veriliyor.

Sınavlara girecek adaylar ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak sınav giriş belgesini görüntüleyip çıktısını aldılar. Kimlik belgeleri ile sınava girecekleri okul bölgelerine gelen öğrenciler kadar ailelerinin de heyecanlı oldukları gözlendi.

Sınav alanlarına belgeleri ve üst aramaları yapılarak alınan öğrenciler, umutlu olduklarını ve bu sınav için aylar öncesinden hazırlandıklarını ifade ettiler.

Aileler ise, çocuklarına destek olmak için okul önlerine geldiklerini ve çocuklarının alacaklarını tüm sonuçları kabul edeceklerini belirttiler.

Bina sorumluları da dışarıda bekleyen ailelere seslenerek okul bahçelerinde gürültü yapmamalarını, içeride olan tüm öğrencilerin kendi çocukları olduklarını ve ufak bir dikkat dağınıklığının çocukların geleceklerine etki edeceğini söylediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.