1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta, Trafik Haftası etkinlikleri 
Kars’ta, Trafik Haftası etkinlikleri 

Kars’ta, Trafik Haftası etkinlikleri 

Kars Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, “Türkiye’de trafik terörü yaşanıyor” 

A+A-

Kars Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, trafik kazalarında meydana gelen can kayıplarının, hain terör olaylarında yaşanan can kayıplarından daha fazla olduğunu belirtti. 
Kars Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, her yıl 04-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Yaya Öncelikli Trafik Yılı Trafik Haftası’nda trafik kazalarında meydana gelen can kayıplarına dikkat çekti. 
Türkiye’de bir trafik terörünün varlığının acı bir gerçek olduğunun altını çizen Kars İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, 2007-2018 yılları arasında Türkiye’de 12 milyon 121 bin 881 adet ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazasının meydana geldiğini söyledi. 
Yaşanan bu kazalarda 54 bin 954 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 3 milyon 13 bin 186 kişinin ise yaralandığını ifade eden Bitirik, “İstatistiklere göre son 30 yılda ülkemiz genelinde yaşanan hain terör saldırılarında yaklaşık 30 bin vatandaşımızın hayatını kaybetmiştir. Yaşanan trafik kazalarının hain terör saldırılarından daha fazla can aldığı ve trafik terörünü ortaya çıkardığı gözlenmiştir. Ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazalarının ülkemize yıllık maliyeti ortalama 40 Milyar Türk Lirası olduğu tespit edilmiştir” dedi. 
“7 gün 24 saat trafik güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz” 
Jandarma ve polis olarak; 7 gün 24 saat esasına göre gerekli denetimler yaparak, vatandaşın huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmaları sağlanmak için çalıştıklarını hatırlatan Kars İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, “Bu hafta yapılacak olan etkinliklerle; trafik güvenliğinin önemine vurgu yapmak istiyoruz. Trafik sorunlarının çözümüne yönelik yeni adımlar atmak, trafik kazalarının neden olabileceği talihsiz sonuçlara vurgu yapılması ve kamuoyunda trafik güvenliği bilincinin arttırılması hedeflenmektedir. Bu amaçla ilimiz genelinde İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığınca 7 gün 24 saat esasına göre gerekli denetimler yapılarak vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yolculuk yapmaları sağlanmaya çalışılmak tayız. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatları ve öcülüğünde 6 Şubat 2019 tarihinden itibaren “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik” yılı ilan edilmiştir” diye konuştu. 
Kars genelinde sürücü ve yayalara yönelik gerekli bilgilendirmeler ve denetim çalışmaları sürdürüldüğünü kaydeden Bitirik, “Kars genelinde son 5 yıl içerisinde yayaya çarpmalı toplam 365 kaza meydana gelmiş, 385 yaya yaralanmış, 3 yayanın hayatını kaybettiği göz önünde bulundurulduğunda, yaya güvenliği ile birlikte yaya ve sürücülerimizin trafik kurallarına uyma konunda daha bilinçli ve sorumluluk sahibi olarak hareket etmeleri gerektiği açıkça görülmektedir. Trafik güvenliğinin sadece polisiye tedbirlerle sağlanması mümkün değildir takdir edileceği üzere trafik eğitiminde kalitenin arttırılması, araç ve yol altyapısının trafik güvenliğini arttırıcı yönde daha da iyileştirilmesi ve meydana gelen kazalara acil müdahale hizmetlerinin geliştirilmesi gibi unsurlarda büyük önem arz etmektedir. Karayolu trafiği çok sayıda kurum ve kuruluşun işbirliği içerisinde çalışmasını gerektiren çok yönlü bir alandır. Bu alanda başarı da ancak bütün kurumlarımızın birbiri ile uyum içerisinde koordineli olarak çalışmaları ve üzerlerine düşen görevleri yapmaları ile sağlanabilecektir. Trafik kazası nedeniyle hiç kimsenin hayatını ve yakınını kaybetmediği veya engelli olarak hayatını sürdürmek zorunda kalmadığı bir ortamın birlikte tesis edilmesi adına tüm vatandaşlarımızı trafik kurallarına uymaya davet ediyoruz. “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” teması ile gerçekleştirilen Karayolu Trafik Haftası etkinliğinin trafik sorununun çözümüne katkı sağlamasını diliyoruz. Kars Emniyet Müdürlüğü olarak trafik kurallarının uygulanması ve trafikte vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için bıkmadan denetimleri yapacağımızı, hatta zaman zaman kötü insan olmayı göze aldığımızı da herkesin bilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.