1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta, Trafik ekiplerinden "Kış Lastiği Denetimi"
Kars’ta, Trafik ekiplerinden "Kış Lastiği Denetimi"

Kars’ta, Trafik ekiplerinden "Kış Lastiği Denetimi"

Kars Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik birimlerince, karlı ve buzlu yollarda güvenli trafik ortamının sağlanarak olası trafik kazalarının önlenmesi adına "Kış Lastiği Denetimi" gerçekleştirildi.

A+A-

1 Aralıkta başlayan ve 1 Nisana kadar uygulanan zorunlu kış lastiği uygulaması trafik kazalarında ölüm oranlarını azalttı.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri de etkisini artıran kar yağışı nedeniyle yük ve yolcu taşıyan ticari araçları durdurarak, kış lastiği kontrolü yaptı.

Araçta patinaj zinciri bulunması veya kullanılması kış lastiği zorunluluğunu ortadan kaldırmıyor.

Kamyon, çekici, tanker ve otobüslerde kış lastiği diş derinliğinin 4, kamyonet, minibüs ve otomobil türü araçlarda kış lastiği diş derinliğinin 1,6 milimetreden az olmaması gerekiyor. Denetimlerde diş derinliği, lastik sırtının ortasına en yakın dişlerden ölçülüyor.

Uygulamadan memnun olan sürücüler, “Kış lastiği önemli, biraz da dikkatli gittiniz mi kazaların önüne geçebiliyorsunuz ve kazaların olmasını önlüyoruz. Sağ salim evimize gidip geliyoruz. Uygulamadan memnunuz. Ticari yük ve yolcu taşımacılığı yapan uzun yola çıkacak tüm sürücülerin kış lastiği kullanmasında yarar olduğunu düşünüyoruz” dediler.

Yolcu taşıyan otobüsler de kontrol edilirken, Trafik ekipleri şoförlere kış lastiği ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.