1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta Taziye Evi ve Hayrat Çeşmesi Hizmete Açıldı
Kars’ta Taziye Evi ve Hayrat Çeşmesi Hizmete Açıldı

Kars’ta Taziye Evi ve Hayrat Çeşmesi Hizmete Açıldı

Kars Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Özcan Müçük’ün girişimleri ile yaptırılan, Fevzi Çakmak Mahallesi Taziye Evi ve Muhtarlık binası ile Erkan Türk Hayrat Çeşmesi hizmete açıldı.

A+A-

Açılışa ; Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Müftüsü Yusuf Eviş, Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Özcan Müçük, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, eski İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş ve davetliler katıldı.

Düzenlenen açılış töreninde, önce Türk ailesi tarafından yaptırılan Erkan Türk Hayrat Çeşmesi, Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş tarafından okunan dua ile hizmete açıldı. Protokol üyeleri daha sonra Fevzi Çakmak Mahallesi Taziye Evi ve Muhtarlık binasını kurdele keserek hizmete açtı.

Açılış sonrası bir açıklama yapan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Bu Taziye Evleri her mahallede, her köyde mutlaka yapıldı. Muhtarımızın girişimleri, Milletvekillerimizin desteği, Özel İdare’nin katkılarıyla yapıldı. Bizim hemen hemen her yerde Taziye Evlerimiz var, şuan Taziye Evimiz olmayan yer yok. Bu Taziye Evinin ayrıcalıklı bir yeri var, bu Taziye Evine Muhtarımızın şahsi girişimleriyle yapılmış oldu. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Türk ailesi tarafından yaptırılan Erkan Türk Hayrat çeşmesi için de, Allah onlarında hayrını kabul etsin diyorum. Erkan yavrumuz yalnız sizin değil Kars’ın evladıydı, genç mühendisti daha Kars’a çok hizmet edeceği bir süreç içerisinde maalesef ani bir trafik kazası neticesiyle aramızdan ayrıldı. Gerçekten çok üzüldük. Onun için bugün yapmış oldukları hayrat çeşmesi de kalıcı olur inşallah, başta sayın Muhtarımız Özcan Müçük ve mahalle sakinleri de onu layıkıyla kullanırlar onun adı da o şekilde yaşamış olur.” dedi.

Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Özcan Müçük ise, katılımcılara teşekkür ederek, bu hizmet binası halkımızın emrinde olacaktır. Başta sayın bakanımız ve Milletvekillerimiz olmak üzere, Kars Valiliği ve İl Özel İdaresi’ne, Belediye Başkanlığına, Ak Parti İl Başkanlığı’na ve katkısı bulunan bütün hemşehrilerime canı gönülden teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum, dedi.

1-154.jpg2-143.jpg3-116.jpgthumbnail_kars’ta-taziye-evi-ve-hayrat-cesmesi-hizmete-acildi-(1).jpg

000000000.jpg00-006.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.