1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ta tarihi dokuda ağaç engeli
Kars'ta tarihi dokuda ağaç engeli

Kars'ta tarihi dokuda ağaç engeli

Kars'ta ağaç sökme makinesiyle ağaçlar zarar görmeden başka bir bölgeye taşınabilir ve tarihi doku daha net bir şekilde ortaya çıkmış olur.

A+A-

Volkan KARABAĞ

“Tarihi Kimliği İle Kars Kenti” projesi başarılı bir şekilde yürütülürken proje kapsamında gün yüzüne çıkarılan tarihi binalar önlerinde bulunan ağaçlarla adeta kapanmış durumda. Ağaçlara çözüm bulunması halinde binalar tamamen gün yüzüne çıkmış olacak ve böylece ilimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerde binaları rahatlıkla görerek fotoğraflayabilecekler.

Serhat Kalkınma Ajansı koordinesinde yürütülen projede onlarca tarihi bina ve bu binaların çevresinde görüntü kirliliği oluşturan betonarme yapıların da tarihi dokuya uygun şekilde dizayn edilmesi Haydar Aliyev Caddesine yeni bir kimlik kazandırmış olacak. Ancak binaların önüne geçmişte dikilen ağaçlar binaların görünürlüğünü kapatıyor.

Kars Valiliğine ve Serhat Kalkınma Ajansına çağrıda bulunan Serhat Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Alican Alibeyoğlu, “Tarihi Kimliği İle Kars Kenti projesinin Kars'a katacağı değer tartışılmaz. Proje biraz ağır ama başarılı bir şekilde ilerliyor. Sayın Vali/Belediye Başkan Vekili diğer yetkililerin elinde sihirli bir değnek olmadığı gibi her şeyin bir anda tamamlanmasını bekleyemeyiz. Ancak proje yürütülürken gördüklerimiz de paylaşmamız gerekir. Örnek verecek olursak defterdarlık misafirhanesi olarak kullanılan tarihi bina restorasyonu çoğunlukla tamamlanan binalardan bir tanesi. Geçmiş yıllarda önüne dikilen 4 tane çam ağacı bu binanın siluetini kapattığı gibi bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin çektiği fotoğraflarda yüzünü kapatmış bir tarih karesi olarak yerini almış olacak. Çevresinde yürütülen peyzaj çalışmaları tamamlanmadan, Sayın Vali ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz'ün talimatlarıyla, ağaç sökme makinesi marifetiyle o çam ağaçları daha uygun bir bölgeye taşınabilir.” dedi.

karsta-tarihi-dokuda-agac-engeli-(1).jpgkarsta-tarihi-dokuda-agac-engeli-(2).jpg632c06ba67fad.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.