1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ta Tar'a Hayran Kaldılar
Karsta Tara Hayran Kaldılar

Kars'ta Tar'a Hayran Kaldılar

Birleşmiş Milletler Ortak Programı'nın bağımsız uzmanları İspanyol Eva Otero ve Maria Delgado Salih Şahin'in tar atölyesini ziyaret etti.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Doğu Anadolu'da Kültür Turizmi İçin İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı çalışmalarında son aşamaya gelindi.

2009 yılı Mart ayından bu yana Kars'ta yürütülmekte olan Doğu Anadolu'da Kültür Turizmi için İttifaklar Birleşmiş Milletler Ortak Programı(BMOP) yakın faaliyetlerini tamamlayarak son bulacak. Bu kapsamda programın genel bir değerlendirmesini yapmak üzere Kars'a gelen bağımsız uzmanlar Eva Otero ve Maria Delgado bir dizi görüşme gerçekleştirdiler.

Valilik, belediye, özel sektör ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle ayrı ayrı söyleşiler ya da gruplar halinde atölye çalışmaları gerçekleştiren uzmanlar, katılımcıların BMOP çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve onların heyecanlarını görmekten memnuniyet duyduklarının altını çizdiler.

Çalışmalara katılan turizm paydaşlarının tamamının BMOP faaliyetlerinin devam ettirilmesi ve proje ekibiyle aralarında çok sıkı bir işbirliğinin olduğunu belirttikleri öğrenilen değerlendirme atölyesinden sonra uzmanlar BMOP Yöneticisi Neşe Çakır ve BMOP Saha Yöneticisi Ihsan Karayazı esliğinde Saz ve Tar Yapımı ve İcrası Kursunu ziyaret ettiler.

Usta öğretici Salih Şahin’in ve ekibinin ürettiği saz ve tarları inceleyen ekip, daha sonra Salih Sahin şefliğinde oluşturduğu korodan Kars Türküleri dinledi. Gördükleri ve duydukları karsısında adeta büyülenen uzmanlar, bu tarz çalışmaların BMOP sona erse dahi devam ettirilmesi gerektiğini ve kültürün çok önemli bir parçasını teşkil ettiğini ifade ettiler.

Şahin İspanyol uzmanlara tar ve tar yapıyla ilgili bilgiler verdi. Uzmanlar daha sonra Salih Şahin’e teşekkür ederek, saz ve tar yapımı atölyesinden ayrıldılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.