1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ta Suç Örgütü Çökertildi
Kars'ta Suç Örgütü Çökertildi

Kars'ta Suç Örgütü Çökertildi

Kars İl Jandarma ekiplerinin yapmış olduğu çalışma neticesinde Kars'ta 10 ayrı olay ile ilgili bağlantısı bulunan suç örgütü çökertildi.

A+A-

Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre; "Kars İl Jandarma Komutanlığımız sorumluluk bölgesinde geçmiş dönemlerde meydana gelen faili meçhul (soruşturması devam eden) “Hayvan Hırsızlığı” olaylarının aydınlatılmasına yönelik çalışmalara devam edildiği esnada; Kars Merkez ve ilçelerinde önceki dönemlerde meydana gelen “Hayvan Hırsızlığı” olaylarının (Y.K.) liderliğindeki suç örgütü tarafından gerçekleştirildiği bilgisine ulaşılmıştır.

Şüpheli şahısların halen aktif olarak hayvan hırsızlığı suçunu işlemeye devam ettikleri anlaşıldığından Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde konu ile ilgili soruşturma başlatılmıştır.

Yapılan çalışmalar neticesinde; (Y.K.) liderliğindeki suç örgütünün Kars, Ardahan, Artvin ve Erzurum illerinde hayvan hırsızlığı yaptıkları tespit edilmiştir. Soruşturma sürecinde (10) olay ortaya çıkarılmış, bu olaylar esnasında yakalanan (6) şahıs tutuklanarak cezaevine konuşmuş ve ele geçen büyükbaş hayvanlar ise sahiplerine teslim edilmiştir.

Kars ve Ardahan illerinde ikamet eden şüpheli şahıslara yönelik olarak arama, el koyma ve yakalama tedbiri uygulanmıştır.

Şüphelilere ait ev ve eklentilerinde yapılan operasyon neticesinde; (287) adet hayvan pasaportu, (436) adet hayvan küpesi, pasaportu olmayan ve çalıntı olduğu değerlendirilen (19) adet büyükbaş hayvan, (1) adet kulak küpesi takma aparatı, toplam (192 bin) TL bedelli (4) adet borç senedi, (6) adet ruhsatsız av tüfeği, (38) adet 12 cal. av tüfeği fişeği, (22) adet 9 mm tabanca fişeği, (2) adet 9 mm tabanca şarjörü, (12) adet cep telefonu, (12) adet sim kart, (1) adet hafıza kartı, üzerinde hayvan kulak küpe numara bilgileri yazılı (2) adet el yazılı doküman ve (1) bıçak ele geçirilmiştir.

Gözaltına alınan (49) şüpheli şahıs, tahkikat evrakı ile birlikte mevcutlu olarak adli makamlara sevk edilmiş ve şüphelilerden (8)’i hakkında tutuklama kararı verilmiştir.

Soruşturma sürecinin tamamında “Hayvan Hırsızlığı” suçunu işledikleri anlaşılan şüphelilerden toplam (14)’ü hakkında tutuklama kararı verilmiştir."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.