1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta sonbahardan kalma günler yaşanıyor
Kars’ta sonbahardan kalma günler yaşanıyor

Kars’ta sonbahardan kalma günler yaşanıyor

Kars’ta geçtiğimiz günlerde etkili olan soğuk havaların ardından, Ocak ayının son günlerinde bahardan kalma günler yaşanıyor.

A+A-

Bölgesel iklim değişikliğinin kendini oldukça hissettirdiği Kars’ta, bu yıl neredeyse hiç kar yağışı gerçekleşmezken, gündüz saatlerinde ise güneşli hava yüzleri güldürüyor.

Kar yağışı 10 santim bile gerçekleşmezken, kardan kazanç elde etmekte zorlanan Kars’ta dondurucu soğuklukların yaşanmaması bir nebze olsun ısınma giderlerini geri çekerken, koyun yetiştiricileri de kaba yem tasarrufu sağladığı için mutlu oluyor.

Son yıllarda başta Sarıkamış Kayak Merkezinin ülke genelinde revaçta olmasıyla kar yağışının kayak turizmini etkilememesi turizm işletmecilerini etkilemezken, yine de kış aylarında kar yağışının önemi, yaşlı insanlar biliyor. Tecrübelerini kaynak gösteren tecrübeli Karslılar, kış aylarında ne kadar kar yağarsa ilkbahar ve yaz aylarında kuraklığın da bir o kadar az yaşanacağını ileri sürüyor. Son yıllarda kuraklık nedeniyle ektiğini biçemeyen üreticisi, daha şimdiden mazot, tohum ve hayvansal ilaç derdine düşerken, hayat pahalılığının toplumun her kesiminde olduğu gibi köylerde de derinden hissedildiği noktasında birleşiyor.

Öte yandan hava şartlarının mevsim normallerinin üzerinde iyi geçmesi nedeniyle il genelinde kapalı köy yolu bulunmazken, sömestr tatilini fırsat bilen yerli ve yabancı misafirler de Doğu’nun incisi Sarıkamış’ta kristal karın ve kayağın keyfini yaşıyor. Ayrıca Doğu Ekspresi ile Kars’a gelen turistler ise adeta iki mevsimi aynı anda yaşıyor. Gündüz Ani Ören Yeri ve Çıldır Gölü’nü gezen misafirler akşamları da il merkezinde Kars’ın temiz havasını soluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.