1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta sokak köpeği saldırıları devam ediyor
Kars’ta sokak köpeği saldırıları devam ediyor

Kars’ta sokak köpeği saldırıları devam ediyor

Kars’ta sayıları her geçen gün artan sokak köpekleri, insanları yaralamaya başladı ...

A+A-

Tacettin DURMUŞ  

Gün geçmiyor ki şehir merkezinde yaşanan onlarca sokak köpeği vakası yaşanmasın. İl merkezinde neredeyse her mahallede olduğu gibi dolmuş duraklarında da insanlara saldıran köpekler saldırganlıklarını sürdürüyor.

Önceki gün dolmuş durağında bekleyen bir vatandaşa saldıran köpekler, korkulu anlar yaşattı. Geç saatlerde dolmuş bekleyen vatandaş, ellerinden ve bacaklarından yaralandı. Hastanede yaraları sarılan vatandaş köpeklerin özellikle karanlık noktalarda yalnız insanlara daha fazla saldırdıklarını söyledi.

Özellikle yalnız gördükleri insanlara saldıran köpeklerin karalık çöktükten sonra daha da fazla saldırmaya başladığından yakınan vatandaşlar, özellikle çocukların olası risk altında olduğunu söylüyor.

Sokak köpeklerinin il merkezinde olduğu gibi ilçe merkezlerinde de sayılarının hızla arttığını gazetecilere ve ilgili kurumlara bildiren vatandaşlar, çözüm bekliyor. Köylerden getirilerek il ve ilçe merkezlerine terk edilen başıboş köpeklerin guruplar oluşturduğunu da söyleyen vatandaşlar, sorunun katlanarak devam ettiğini de dile getiriyor.

KÖPEKLER MOTOSİKLETLİ KURYELERİ DE HEDEF ALIYOR

Öte yandan son yıllarda pandemi ile birlikte iş yerinden evlere servis yapan motosikletli kuryeler de sokak köpeklerinin saldırısına uğruyor. Savunmasız bir şekilde cadde ve sokaklarda hareket halinde olan kuryeler, köpeklerin saldırması sonucu büyük risk yaşıyor. Neredeyse her kurye bu saldırılara maruz kalırken, sokak köpeklerinin motosikletlilere özellikle saldırması dikkat çekiyor. Bu arada seyir halindeyken saldırıya uğrayan motosiklet sürücüleri kontrollerini kaybettiği için başka kazaların oluşmasına neden olabiliyor. Her gün yaşanan bu duruma anlam veremeyenler, hareket halindeki motosikletli kuryelerin sokak köpeklerinin saldırganlığını tetiklediğini ve bu saldırıların her gün mutlaka yaşandığının da altını çiziyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.