1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta Seçim Güvenliği toplantısı yapıldı
Kars’ta Seçim Güvenliği toplantısı yapıldı

Kars’ta Seçim Güvenliği toplantısı yapıldı

Kars’ta yarın (31 Mart 2019 Pazar günü) Yerel Seçimlerine yönelik Seçim Güvenliği toplantısı yapıldı.

A+A-

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri’nin huzur ve güven içinde, tam bir tarafsızlıkla gerçekleşmesi ve vatandaşlarımızın hür iradesinin hiçbir baskı ya da tesir altında kalmadan sandığa yansıtabilmesi amacıyla bugün Kars Valisi Türker Öksüz’ün başkanlığında; Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, MİT Bölge Başkanı, emniyet ve jandarma birimleri görevlilerinin katılımıyla, Valiliğimizce alınan tüm tedbirlerin gözden geçirilmesine yönelik olmak üzere Seçim Güvenliği Toplantısı düzenlendi.

Demokrasimizin en temel unsurlarından biri olan Mahalli İdareler Seçiminin huzur ve güven içerisinde gerçekleşmesi için 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrası milletimizin iradesinin sandığa hür ve özgürce, hiçbir engelle karşılaşmadan tam olarak yansımasının temini için alınması gereken tüm tedbirler Kars Valiliğince planlanarak uygulamaya konuldu.

Seçimlere yönelik propaganda süresi bugün saat 18.00’da sona erecek ve ilimiz Kars’ta seçmenler oylarını 31 Mart 2019 Pazar günü 07.00-16.00 saatleri arasında demokratik bir ortamda huzur ve güven içerisinde kullanacaklardır.

Valilik Seçim Koordinasyon Merkezi’nin yanı sıra Kaymakamlıklar, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, elektrik-enerji, iletişim, doğal gaz, sağlık, itfaiye, ulaştırma, su şebekeleri ile görevli kurum ve kuruluşlar nezdinde kurulan koordinasyon merkezleri 7/24 saat esasına göre görev yapacak.

Enerji ihtiyacının kesintisiz sağlanması,  trafoların bakımı ve idamesi kapsamında ARAS EDAŞ il koordinatörlüğü tarafından gerekli tedbirler alındı. Diğer ilgili kurumlar, kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili görevlerini sorunsuz bir şekilde yerine getirmek üzere gereken tüm tedbirleri aldı.

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ve YSK kararları gereğince oy verme günü oy verme süresince bütün umumi eğlence yerleri kapalı kalacak. İçkili yerlerde ve umumi mahallerde her çeşit alkollü içki verilmesi ve içilmesi yasaklandı. Emniyeti ve asayişi sağlamakla görevli kolluk güçleri dışında ruhsatlı da olsa hiç kimse silah taşımayacak.

İlimiz genelinde 769 sandıkta toplam 3 bin 197 Emniyet ve Jandarma personeli ile güvenlik korucuları, seçim güvenliğini sağlamakla görevlendirildi. Kolluk güçlerince sandık alanları ve çevresinde oy verme ve sayım işlemleri ile sonuçların ilçe seçim kurullarına intikalleri sırasında, İl ve İlçe Seçim Kurulları çevrelerinde, hassasiyet arz eden kurum, kuruluş ve bölgelerde güvenlik tedbirleri artırıldı.

Kars Valisi Türker Öksüz, bu hususların uygulanmasında halkın görevli kurum ve personele gerekli desteği vermesinin önem arz ettiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.