1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta satranç hakem eğitimi gerçekleştirildi
Kars’ta satranç hakem eğitimi gerçekleştirildi

Kars’ta satranç hakem eğitimi gerçekleştirildi

Türkiye Satranç Federasyonu Kars İl Temsilcisi Prof. Dr. Emine Atakişi tarafından hakemlik kursu düzenlendi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Pandemi sonrası normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte, Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen aday hakemlik ve hakem gelişim eğitimleri 25, 26 ve 27 Şubat tarihleri arasında Kars Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi.

Türkiye Satranç Federasyonu Kars İl Temsilcisi Prof. Dr. Emine Atakişi, eğitimlerin, Türkiye Satranç Federasyonu Temsilcilikler Kurul Başkanı Mustafa Eroğlu ve Uluslararası Hakem Yalçın Gergeroğlu tarafından verildiğini söyledi.

Eğitimler ile ilgili olarak bilgi veren Atakişi, “Son yıllarda Türkiye Satranç Federasyonu temsilcisi tarafından şehrimize yapılan etkinlikler sayesinde satranç sporuna okulların, velilerin ve öğrencilerin ilgisi giderek artmaktadır. Bu süreç doğal olarak hakem ihtiyacını da doğurmuştur. Bu bağlamda hakem yetiştirmek için oldukça nitelikli ve gerekli bir kurs planlanmıştır. Planlanan etkinliğe çevre il ve ilçelerden da katılan ve çoğunun öğretmen olduğu kursa; 14 kişi hakem gelişimi için ve 31 kişi ise aday hakem olmak üzere toplam 45 hakem adayı katılmıştır. Soru, cevap ve sunumlar şeklinde gerçekleştirilen eğitimlerin sonucunda başarılı satranç hakemlerinin Kars’ta satranç sporunu daha da geliştireceklerine inanıyoruz.” Dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.