1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta sağlıkçılara özel maske üretimi başladı
Kars’ta sağlıkçılara özel maske üretimi başladı

Kars’ta sağlıkçılara özel maske üretimi başladı

İlim Yayma Cemiyeti Gençlik Merkezinde sağlıkçılara özel “Siperlik Maske” üretimi başladı.

A+A-

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı tedbirler en üst seviyede uygulanmaya devam ediyor. Alınan tedbirlerin yanı sıra sağlıkçıların ihtiyaç duyduğu maske üretimi de Kars’ta başladı.

İlim Yayma Cemiyeti Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş, üretimine başlanılan “Siperlik Maske” hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Dünyanın içerisinde bulunduğu bir sıkıntı yaşanmaktadır, bu sıkıntıda biz de sağlık çalışanlarımıza, devletimize, milletimize destek olmak amacıyla buradaki mühendis arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Çalışmalarımız kapsamında sağlık çalışanlarımıza yüz maskesi üretmek için elimizden gelen her türlü gayreti göstermekteyiz. Buradaki yazıcılarımız ve aşağıda bulunan atölyemizdeki lazer makinemizde günlük olarak yaklaşık 300 seri üretime geçmek üzereyiz. Şuan 3D yazıcılarımız çalışmakta ve yoğun bir şekilde üretimimiz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde inşallah Kars başta olmak üzere çevre illerdeki hastanelerde çalışan sağlıkçılarımıza ürettiğimiz maskeleri göndereceğiz.” dedi.

Bu çalışmalardaki amaçlarını da dile getiren Keleş, “Hiçbir karşılık beklemeksizin, sadece tek amacımız biz de bu işe ne katkı koyabiliriz düşüncesini taşımaktayız. Bu projede bize destek veren başta Kars Valimiz Türker Öksüz’e ve Serhat Kalkınma Ajansımıza teşekkür ederiz. İnşallah bu sıkıntılardan en yakın zamanda da ülkemiz, milletimiz, devletimiz ve tüm insanlık bir an önce kurtulur, bizler de iyi, sağlıklı ve mutlu günlere huzurlu bir şekilde kavuşmuş oluruz.” ifadesini kullandı.

Ayrıca Keleş, devam eden robotik kodlama eğitimlerini de uzaktan eğitimle sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

Mekatronik Mühendisi Arda Güzel ise yapılan maske üretimi hakkında bilgi vererek, “Sağlıkçılarımıza destek vermek üzere biz de maske üretimine başladık. Maskelerin önce tasarımını gerçekleştirdik ve İl Sağlık Müdürlüğüne gönderdik. Sağlık Müdürlüğünün onayını aldıktan sonra üretime başladık. Malzeme teminini gerçekleştiriyoruz ve önümüzdeki günlerde seri üretime başlayacağız." şeklinde konuştu.

kars’ta-saglikcilara-ozel-maske-uretimi-basladi-(6).jpgkars’ta-saglikcilara-ozel-maske-uretimi-basladi-(4).jpgkars’ta-saglikcilara-ozel-maske-uretimi-basladi-(3).jpgkars’ta-saglikcilara-ozel-maske-uretimi-basladi-(7).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.