1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta sağlık çalışanlarının özverisi hayta tutunduruyor
Kars’ta sağlık çalışanlarının özverisi hayta tutunduruyor

Kars’ta sağlık çalışanlarının özverisi hayta tutunduruyor

Dünyayı ve ülkemizi ölümcül etkisi altına alan Koronavirüs salgınına karşı topyekûn mücadele verdiğimiz Kars’ta da, özellikle sağlık çalışanları en ön cephede mücadele veriyor.

A+A-

Salgının son günlerde büyük artış gösterdiği Kars’ta da sağlık çalışanları mesai mevhumu gözetmeksizin canlarını riske atarak çalışmaya devam ediyor. Kars’ta sağlık çalışanlarının ilgisi korona virüs tedavisi gören vatandaşları hayta tutunduruyor.

Doluluk oranının her geçen arttığı yoğun bakım ünitelerinde olduğu gibi il genelinde sağlık çalışanları hastalar ile birlikte yaşam savaşı veriyor. Kars’ta sağlık çalışanlarının göstermiş olduğu özverili gayret, bu hastalığı yaşayanları ve yakınlarını mutlu ettiği gibi duygulandırıyor.

Kars Harakani Devlet Hastanesi ile Kafkas Üniversitesi Tığ Fakültesi Hastanesi dışında yurtlarda ve evlerinde tedavi gören vatandaşlar, sağlık çalışanlarının yoğun ilgisinden dolayı minnettarlıklarını dile getiriyor. Evlerinde tedavi gördüğü sırada durumu ağırlaşan hastaların imdadına yine sağlık ekipleri anında yetişiyor. Hastalıklarının seyrine göre durumları ağır olan hastalar 112 sağlık ekiplerinin marifeti ile hastanelere taşınarak tedavileri yapılıyor. Özellikle ambulanslarda görev yapan sağlık çalışanların özel ilgisi hasta ve hasta yakınlarına güven veriyor. Ambulanslar da görev yapan sağlık çalışanlarının hasta ve yakınlarını bilinçlendirmeleri ve uyarlıları ise vatandaşları hayata tutunduruyor.

Her hangi bir sorun yaşayan hasta yakınları ise bizzat İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu’nu da telefonla arayarak destek istiyor. Kars Valisi Türker Öksüz’ün başkanlığında faaliyetlerine devam eden İl Pandemi Kurulu da tük paydaş ilgili kurumlar ile birlikte il genelinde denetimlerine ve yaptırımlarına devam ediyor.

Dolayısıyla başta Vali Türker Öksüz olmak üzere İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu, ile birlikte doktorlarımıza, hemşirelerimize, bütün sağlık çalışanlarımıza, güvenlik güçlerimize, belediye görevlilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve özel sektörümüze ne kadar teşekkür etsek az.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.