1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KARS’TA OTİZME YÖNELİK FARKINDALIK ARTTIRILACAK
KARS’TA OTİZME YÖNELİK FARKINDALIK ARTTIRILACAK

KARS’TA OTİZME YÖNELİK FARKINDALIK ARTTIRILACAK

SERKA desteğiyle Fahrettin Kırzıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan “Otizm Alanında Eğitmen Eğitimi ve Otizmli Bireylerin Ailelerine Yönelik Bilgilendirme” projesi de Kars’ta uygulanacak.

A+A-

SERKA Genel Sekreter Vekili Nesim Karakurt ile Merkez Müdürü Ali Kasım Bulut tarafından imzalanan proje ile Kars’taki otizmli bireylerin ailelerine ve bakım sağlayıcılarına yönelik sürdürülebilir ve nitelikli bilgilendirme ve farkındalık eğitimleri verilerek otizm spektrum bozukluğu ile ilgili kapasitelerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Proje, erken tanı mekanizmalarının yetersizliği, özel eğitim ve kapsayıcı eğitim olanaklarına erişimin sınırlı olması nedeniyle otizmli bireylerin toplumsal hayata aktif katılım gerektiren süreçleri sağlıklı bir şekilde atlatmalarını hedefliyor.

Genel Sekreter Vekili Karakurt, projeyle ilgili şunları söyledi: “Otizm tanısı sonrası toplumsal içermenin başladığı ilk yerin aile, ebeveyn veya otizmli bireyin birlikte yaşadığı bakım sağlayıcıları olduğu kabul edildiğinde özellikle otizmli bireylerin bağımsız ve üretken hayata atılımları konusunda bu grupların otizm spektrum bozukluğu hakkındaki bilgi ve beraber yaşama kapasitelerinin önemi artmaktadır. Desteklenen faaliyet ile yalnızca otizmli bireyi olan ebeveynlerin ve bakım sağlayıcılarının değil Kars ilinde otizm konusunda farkındalığın artırılması hedeflenmektedir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.