1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta öğrenme şenlikleri
Kars’ta öğrenme şenlikleri

Kars’ta öğrenme şenlikleri

Karslı kadınlar, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen öğrenme Şenlikleri kapsamında ürettikleri el emeği göz nuru eserlerini görücüye çıkardı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen öğrenme şenliğine Kars Merkez Halk Eğitim Merkezi ile birlikte 7 ilçe halk eğitim merkezinde yıl boyu çeşitli kurslara katılan kadınlar, eselerini sergiledi.

Serginin açılışı Kars Valisi Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülizar Doğan, Vali Yardımcısı Mehmet Halis Aydın, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Halk Eğitim Müdürü Acihan Koçoğlu ve AK Parti Kolları Başkanı Sevim Arslanoğlu tarafından yapıldı. Sergiye Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, ilçelerin halk eğitim merkezi müdürleri, daire müdürleri ve davetliler de katıldı.

Serginin açılışı öncesi Kars Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Kafkas Halk Oyunları Ekibi ile Karate Ekipleri gösteri sundu. Açılışın ardından vali Rahmi Doğan, Eşi Gülizar Doğan ve protokol mensupları sergiyi gezdi. Bütün ilçe halk eğitim merkezlerinin stantlarını gezen Vali Doğan, kursiyerler ile bir süre sohbet ederek, ürettikleri ürünler hakkında bilgi aldı.

Eşi Gülden Gülizar Doğan ile birlikte Arpaçay standında türkü dinleyen Vali Doğan, ebru sanatını icra eden ve kurs veren hocalara da eşlik ederek, ebru sayfası çekti.

Kursiyerlere başarılar dileyen ve her zaman yanlarında olduğunu söyleyen Vali Doğan, Kars Kültür ve Sanat Merkezi olarak restorasyonu yapılan ve kısa bir süre sonra faaliyet geçirilecek olan Faikbey Caddesi üzerindeki eski Kent Konseyi binasının kadınların hizmetinde olduğunu söyledi.

Vali Doğan, kadınların yaptığı ürünleri Kars Kültür ve Sanat Merkezinde sergilemeleri ve bu ürünleri satarak evlerine ekmek götürebilmeleri için imkan sağlanması için Halk Eğitim Müdürü Acihan Koçoğlun’a talimat verdi.

Serginin gezilmesinin ardında gazetemize açıklamada bulunan Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars merkez ve 7 ilçe halk eğitim merkezi müdürlüklerine ve kursiyer kadınlara teşekkür etti. Halk Eğitim Merkezleri olarak geçmişte yapılan ve bundan sonra yapılacak olan çalışmaları değerlendirme fırsatı bulduklarını da söyleyen Vali Doğan, daha da kapsamlı sergiler açılması temennisinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.