1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ta öğrenciler, kedi ve köpekler için beslenme odakları yaptırdı
Kars'ta öğrenciler, kedi ve köpekler için beslenme odakları yaptırdı

Kars'ta öğrenciler, kedi ve köpekler için beslenme odakları yaptırdı

​​​​​​​Kars ve Kredi Yurtlar Kurumu Rabiatül Adeviyye Kız Yurdunda kalan öğrenciler, eğitim faaliyetleri kapsamında harçlıklarından biriktirdikleri para ve Kars esnafından aldıkları destekle sokak hayvanları için beslenme odakları yaptırdı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Duyarlı öğrenciler, yaptırdıkları 26 adet beslenme odağını il merkezinde kedi ve köpeklerin en yoğun olduğu bölgelerdeki çöp kutuları ve ışıklandırma direklerin dibine monte ettirdiler.

Kars'ta ki olumsuz hava koşullarından dolayı sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin aç kalmaması ve soğuklara dayanıklı olabilmesi için öğrencilerin yürütüğü proje, vatandaşlar tarafından ilgi ve taktirle karşılandı.

Kars Belediyesinin de destek verdiği bu anlamlı proje kapsamında, şehrin belirli yerleri tespit edilerek beslenme üniteleri kurulduktan sonra, mama desteği de Kars Can Dostları tarafından sağlandı. Beslenme ünitelerinin kurulmasının ardından Kars Can Dostları üyeleri de çöp artıkları yerine, kedi ve köpek mamalarını beslenme odaklarının içerisine koydu. Mamaların düzenli olarak kutuların içerisine konulacağını belirten Kars Can Dostları üyeleri kedi ve köpeklerin beslenme odaklarına alışmalarını umduklarını ve vatandaşların da en azından bu kutulara zarar vermemelerini istediler.

Öte yandan vatandaşların beslenme odaklarına zarar vermemesi için; “Sokaklar sahipsiz hayvanların yaşam alanlarıdır. Onların beslenmelerine engel olmak, zarar vermek, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince cezai işleme tabidir” şeklinde uyarı yazısı yazıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.