1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta, ‘nöbetçi eczane’ sıkıntısı
Kars’ta, ‘nöbetçi eczane’ sıkıntısı

Kars’ta, ‘nöbetçi eczane’ sıkıntısı

Kars’ta, özellikle hafta sonları sadece bir tane nöbetçi eczane olması vatandaşları mağdur ediyor.

A+A-

ERCÜMENT DAŞDELEN / Kars Medyası (Özel Haber)

Kars’ta, şehir merkezi nüfusu yaklaşık olarak 86 bin. Merkez köylerle birlikte Kars’ın merkez ilçe nüfusu 116 bini buluyor. Yaklaşık olarak 30’a yakın eczanenin bulunduğu 116 bin nüfuslu bir şehirde hafta sonları Cumartesi günü öğleden sonra ve Pazar günü sadece bir eczanenin nöbetçi olması vatandaşları sıkıntıya sokuyor. 
Hafta sonu tedavi gören hastaların ilaç ihtiyaçlarını tek eczaneden karşılamaları esnasında uzun kuyruklar oluşuyor.
Hafta sonları sadece bir tane eczanenin nöbetçi olması nedeniyle hastalarının saatlerce beklediğini belirten vatandaşlar, ilaç kuyruğuna girerek saatlerce beklemek zorunda kaldıklarını ve mağdur olduklarını söylediler.
Özel aracı olmayan vatandaşlar da, kentte geceleri ve hafta sonları biri şehir merkezinde, diğeri hastane yakınında olmak üzere en az iki, hatta üç tane nöbetçi eczane olması gerektiğini belirterek, yetkililere çağrı yaptı. 
Kars Valisi Türker Öksüz’ün konuya el atmasını isteyen vatandaşlar, “Valimiz Türker Öksüz’ün, vatandaşların yaşadığı nöbetçi eczane sorununa çözüm getirmesini bekliyoruz.  İlimizde 30’a yakın eczane bulunmasına rağmen, hafta içi mesai saati dışında ve hafta sonları bir tane nöbetçi eczane hizmet veriyor. Devlet Hastanesi yakınlarında ve en ücra köşelerde bile eczane bulunması nedeniyle geceleri ve hafta sonları nöbetçi eczane bulma sıkıntısı yaşıyoruz. Üstelik bir de arabası olmayan tam anlamıyla hüsran yaşıyor. Kars’ta geceleri şehir içi dolmuşlar da çalışmadığı için, nöbetçi eczane bulmak çileye dönüşüyor” dediler.
Özellikle geceleri acil tedavileri yapılanlar ve kimsesi olmayıp da hastanede tedavi gören vatandaşlar, ilaç almak istediklerinde, nöbetçi eczane için şehir merkezine inmek zorunda kaldıklarını ifade ederek Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin Kars’ta günde iki nöbetçi eczane bulundurmasını ve mümkünse bu nöbetçi eczanelerden birinin hastane yanındaki eczanelerden, diğerinin ise şehirde kolay ulaşılabilecek bir yerde olmasını istediler.
Özel aracı olmayanların ulaşım imkânlarının gece neredeyse imkânsız olduğunu söyleyen vatandaşlar, hafta sonları gündüz ve geceleri çarşı merkezinin en ücra noktasında olan eczanelerin nöbetçi olmasının sıkıntı oluşturduğunu belirterek, “Bazı eczanelerin yerlerini o civarda yaşayan insanlar dışında pek kimse bilmiyor ve eczanelere ulaşım çok zor oluyor. Yetkililerin acilen ikinci, hatta üçüncü nöbetçi eczane uygulamasını başlatmasını istiyoruz” dediler.
Hafta sonları tek bir nöbetçi eczanenin Kars’a yetmediğini belirten vatandaşlar, ilaç alabilmek için eczanede saatlerce kuyrukta sıra beklediklerini ve ilaçlarını geç aldıklarını ifade ederek, “Hangi devirde yaşıyoruz? Kars’ta ilaç kuyruğu yaşanıyor” diye konuştular.
Kars’ta hafta sonları en az iki, hatta üç tane nöbetçi eczane olmasını isteyen vatandaşların sesine yetkililerin kulak vermelerini istiyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum