1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ta Kutlu Doğum Haftası
Karsta Kutlu Doğum Haftası

Kars'ta Kutlu Doğum Haftası

Kars İl Müftüsü İlyas Gümüş, bugün start verilecek olan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine Kars halkının ilgi göstermesini istedi.

A+A-

İl Müftüsü İlyas Gümüş, “2011 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinliklerimiz 14-20 Nisan tarihleri arasında olacaktır. Yarın itibarıyla Daire Amirleri ve din görevlileri katılımıyla Müftülük Konferans Salonunda haftanın açılışını yapacağız. Saat 11.00 itibarıyla Halk Eğitim Merkezi sergi salonunda kutsal emanetler ve Hac sergisinin açılışını yapacağız. Aynı gün kermes düzenlemesi var. 4 gün süreyle kermesimiz devam edecek. Cuma günü ise Hz. Peygamberimiz (SAV) uğruna ve bütün geçmişlerimizin ruhuna bağışlanma üzere yaklaşık 200 tane hatim okundu. Onları Cuma Namazından önce hem merkez caminde hem de Evliya Camisinde Mevlidi Şerif okunacaktır. Daha sonra yapılan hatimlerin ve okunan Mevlidi Şerif’in duası yapılacak. Cuma Namazından sonra Evliya Camisinde Kutlu Doğum haftasıyla ilgili, katılanlara yemek verilecek. Cuma akşamı İstanbul Haseki Eğitim Merkezi, eğitim görevlilerinden Ali Rıza Temel Bey Kafkas Üniversitesinde, üniversite öğrencilerine yönelik olarak Hz. Peygamber (s.a.s) ve merhamet eğitimi konulu konferans verilecek. Daha sonra saat 21.15’te Serhat TV’de aynı konu başlığı altında panel yapılacaktır. Panelistler, Ali Rıza Temel, ben ve müftü yardımcımız konuyu enine boyuna TV’de açıklayacağız.” dedi.

Gümüş daha sonra şunları söyledi:

“Ayın 16’sında Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda saat 13.30’da hem hanımlara hem de bey beylere yönelik Hz. Peygamber (s.a.s) ve Merhamet Eğitimi konulu konferansımız olacaktır. Pazar günü ise sadece bayanlara yönelik saat 13.30’da başlayacak konferansımız olacaktır. 19 Nisan Salı günü akşam 19.30’da Türk Tasavvuf Musikisi konusu halkımızın huzuruna çıkacak. Yine Halk Eğitim Konferans Salonunda ilahi enstrüman eşliğinde söylenecektir. Böylece haftayı kapatmış olacağız. Bizim halkımızdan isteğimiz şudur; müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu 16 Sivil Toplum Kuruluşlarıyla beraber organize etmiş olduğumuz bu konferanslarımıza halkımızın katılmasını arzu ediyoruz. Çünkü vatandaşlarımıza konferansımızın sonunda çeşitli sürpriz hediyeler dağıtılacaktır. Halkımızın bunlara katılmasını ve bu bir haftalık Kutlun Doğum Haftasını halkımızla bütünleşerek yapılmasını istiyoruz. Buradaki amaç, Hz. Peygamberimizin (SAV) sevgisini halkımızın gönlünde ve beyninde iz bırakmasıdır. Sadece ilimizde değil Türkiye’nin her yerinde, bütün İslam aleminde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri devam edecektir.”

Gümüş ayrıca, “Ben bu vesileyle yarın başlayacak olan Efendimizin 1440’ıncı doğum yıldönümünü insanlara, barış, sevgi, huzur getirmesini insanlığın saadetine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyor haftanın Diyanet İşleri mensuplarımıza, halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. -KHA-

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.