1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta Kurbanlık Korkusu
Kars’ta Kurbanlık Korkusu

Kars’ta Kurbanlık Korkusu

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte açıklamada bulunan Kars Ticaret Borsası Meclis Başkanı Muhlis Acay, Hayvan Borsası’nın 11 Temmuz’da açıldığını ve bir tane dahi hayvan satılmadığını söyledi.

A+A-

Piyasanın pahalı olduğunu ve yayla malının kilosunun da 21 TL. olduğunu söyleyen Acay, “Şu anda kurban için satılan bir tane bile hayvan yok. Kurbana az bir süre kaldığı için kurbanlık besi için içeride olan hayvanlarımız var, meralarda olan kurbanlıklarımız da var. Şuanda talebin olmadığını ve piyasanın da yüksek olduğunu söylemek mümkün. Kilogramı 20 TL’den aşağı bulmaları mümkün olmadığı için birçok vatandaş gelip almadan geri döndüler. Şu anda kurbanlıkta tablonun nasıl olacağı belli değil. Vatandaşlar açısından düşünüldüğünde 400 kg bir hayvanın maliyeti 8 bin TL civarında olacak. Bu kurbanın nakliyesi, oradaki bakımı yeri gibi masraflarda düşünüldüğünde maliyetin daha yükseklere çıkması söz konusu.” dedi.

Bir hayvanın 400-450 kilo gelebildiğini belirten Acay, “Bundan dolayı gerçekten maliyet yüksek, ama neden diyeceksiniz. İthalde geliyor. Şu anda ithal hayvan geliyor. Hem besilik geliyor, ette dün öğrendiğim kadarıyla geliyor. Piyasada bir dengesizlik var. Tahmin edersem hayvan yetersizliği var Türkiye genelinde, tek Kars’ta değil. Türkiye genelinde hayvan yetersizliği görünüyor. Çünkü neden her gün ithal geliyor. Ben kendimde alıyorum besliyorum. Besim var zaten, ama yeterli değil. Yeterli olsa hayvanların bu şekilde pahalı olmaması gerekir. Piyasa oturması gerekir” diye konuştu.

Kars’ta hayvan var gibi görünüyor. Ama hayvan eskisi gibi değil, geçmiş yıllar gibi değil diyen Acay, “Hayvan çok görünüyor. Gelen arkadaşlar ellerinde hayvan olduğunu söylüyor. Kars’ın genelinde baya hayvanım var diyor. Ama hiçbir tanesi satılmamıştır. Hepsi yayladır ve içeridedir. İçeride olanlarda vardır. Müşteri bekliyor. Kilo ile kimse almıyor” şeklinde konuştu.

Borsa’nın 11 Temmuz 2016 tarihinde açıldığını da hatırlatan Kars Ticaret Borsası Meclis Başkanı Muhlis Acay, o tarihinden bu güne kadar hiçbir havyanın satılmadığını da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.