1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta Kurban Bayramı namazı kılındı
Kars’ta Kurban Bayramı namazı kılındı

Kars’ta Kurban Bayramı namazı kılındı

Kars’ta, Kurban Bayramı nedeniyle on binlerce vatandaş camilere akın etti.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Kars’ta Kurban Bayramı nedeniyle sabahın erken saatlerinde bayram namazı kılmak için Karslı vatandaşlar camileri doldurdu. Kars Evliya Camiinde de İl Müftüsü Yusuf Eviş’in verdiği vaazın ardından saat 05.28’te bayram namazı kılındı. Okunan hutbe ve yapılan duaların ardından vatandaşlar namaz sonrası Kars Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Vatandaşlar Covid-19 tedbirleri kapsamında maske takarak sosyal mesafe kurallarına uyarak protokol üyeleriyle bayramlaştı.

Düzenlenen törene Vali ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, 14’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın katıldı.

Cami çıkışı gazetecilere açıklama yapan Vali ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, “Bugün yine mübarek bayram gününe erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Allah’a hamd ediyoruz bizi bu mübarek güne ulaştırdığı için. Kurban Bayramının hepimize, bütün İslam alemine mübarek olmasını, hayırlar getirmesini diliyorum. Bütün bayramlar birlik, beraberlik, hoşgörü, sevgi açısından önemli günlerdir, inşallah bugün bütün bayramlar gibi sevgiye, hoşgörüye, birlik ve beraberliğimize vesile olur. Bugün vesilesiyle kırılan gönülleri tamir ettiğimiz, muhtaç insanların yardımına koştuğumuz günlerden birisi olur. Biliyorsunuz bu bayram vesilesiyle hem vatandaşlarımız huzur içerisinde bu bayramı geçirsinler diye hem de sağlıklı olarak kurbanlarını kesmeleri için tüm kurumlarımız gerekli tedbirleri aldı, umuyorum ki bütün Karslı hemşerilerimiz de bayramı huzur ve güven içerisinde kutlayacaklar.” dedi.

Bir hatırlatma da yapan Vali Öksüz, “Henüz salgın hastalığından çıkmış değiliz. Onun için ben Karslı hemşerilerimizden, vatandaşlarımızdan şunu rica ediyorum; tabi ki bayram ziyaretleri yapacaklar fakat ziyaretleri kısa yaparlarsa ve maske, mesafe, temizlik kurallarına riayet ederlerse bayramı daha huzurlu daha mutlu geçirmiş oluruz. Daha sonra oluşabilecek hastalıklardan, üzüntülerden, sıkıntılardan korunmuş oluruz. Bu vesileyle ülkemizin huzuru, güvenliği ve bölünmez bütünlüğü için şehit olan bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazi olan, hayatta olanlara da sağlıklı uzun ömürler diliyorum. İslam aleminin, Kars’ta yaşayan bütün vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin bayramını gönülden tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.