1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta kuraklık ve zorlu yaşam koşulları yaylacıları da vurdu
Kars’ta kuraklık ve zorlu yaşam koşulları yaylacıları da vurdu

Kars’ta kuraklık ve zorlu yaşam koşulları yaylacıları da vurdu

Türkiye'nin en az 50 ilinde yaşanan kuraklıktan Kars'ta nasibini aldı.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Yaşanan kuraklık nedeniyle, geçimini çiftçilik ve hayvan yetiştiriciliği ile sağlayan Kars köylüsü bu günlerde dolu ve sel riski ile karşı karşıya kaldı.

Her yıl olduğu gibi bu yılda hayvanlarını yaylalara çıkaran köylüler de kuraklığın ardından sel ve dolu korkusu ile yaşamaya başladı. Kars'ın Digor ilçesine bağlı Bacalı ve Hisarönü (Quzulkula) köyler çıktıkları yaylalarda aynı korkuyla yaşıyor. Bir ay önce yaylaya çıkan köylüler, yayla sezonunun bu yıl erken biteceğinden dert yandı.

Kuraklıkla birlikte, tarlalarına ektikleri, arpa, buğday, yulaf ve korungayı kısmen hasat edemeyen köylüler, hasat edilen miktarın ise randımansız olduğunu söylediler.  

Yaşanan kuraklığın tüm köyleri aşırı derece etkilediğine dikkat çeken yayla sakinleri, başta mazot, gübre ve tohum olmak üzere, saman, ot, yem, yulaf, yonca, arpa ve buğday gibi, ürünlerin fiyatının iki kat artmasına ise adeta isyan etti. Kuraklık desteklerin yeterince bir an önce açıklanması taleplerini yineleyen köylüler, açıklanacak kuraklık programının yerinden incelenerek sorunun tespit edilmesi gerektiğini dile getirdiler. Köylünün 'milletin efendisi' olduğunu da hatırlatan Kars köylüsü halkın büyük bölümünün yaşamını tarım ve hayvancıkla sağladıklarına da dikkat çekerek, hükümetin acil destek programını acilen ve yeteri kadar hayata geçirmesini bekledikleri de ifade ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.