1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta Koruyucu Aile farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi
Kars’ta Koruyucu Aile farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi

Kars’ta Koruyucu Aile farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi

Yürüyüşe katılan vatandaşlar ellerinde “Haydi Kars Koruyucu Aile Olalım” yazılı pankart taşıdı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

30 Haziran Koruyucu Aile Günü dolayısıyla Kars Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce, koruyucu aile hizmetinin tanıtımı, teşvik edilmesi, yaygınlaştırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla, Koruyucu Aile Farkındalık Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı önünden başlayan yürüyüş Kars Kalesi eteklerindeki BEDESTEN bölgesinde sona erdi. Yürüyüşe katılan vatandaşlar ellerinde “Haydi Kars Koruyucu Aile Olalım” yazılı pankart taşıdı.

Yürüyüşe Vali Yardımcısı Tahir Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Selçuk Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, Ticaret İl Müdürü Adem Beyribey, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin, sivil toplum kuruluşları ve koruyucu aileler katıldı.

Etkinlik, Kars Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce katılanlara dağıtılan uçurtmaların gökyüzünü kaplamasıyla sona erdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Selçuk Akgül yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada, Kars’ta 2 koruyucu ailenin olduğunu ve 3 ailenin de başvurularının bulunduğunu ve sürecin devam ettiğini ifade ederek, koruyucu aile sayısını arttırmak için vatandaşlara çağrıda bulundu.

Akgül açıklamasını şöyle sürdürdü: “Nedir Koruyucu Aile? Koruyucu aile; çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir. Koruyucu aile hizmetinde amaç; korunma ve bakım altında bulunan çocuğun, karmaşık ve sorunlu olan dönemini örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamaktır. Koruyucu aile, kurumla işbirliği içinde; çocuğa, öz ailesi, okulu ve çevresiyle ilişkilerini devam ettirmelerini sağlayarak yardımcı olur.

-T.C. vatandaşı iseniz

-Sürekli Türkiye’de ikamet ediyorsanız

-25-65 Yaşları arasındaysanız

-En az ilkokul mezunu iseniz

-Düzenli bir gelire sahipseniz

-Çocuğun biyolojik anne-babası ya da vasisi değilseniz, Koruyucu Aile olabilirsiniz.

Evlat Edinme ve Koruyucu Aile arasında şöyle bir farktan bahsedebiliriz. Evlat edinme çocuğun velayet haklarının evlat edinene mahkeme kararı ile devredilmesidir. Koruyucu aile çocuğun bakım, yetişme ve eğitim sorumluluğunu devlet ile paylaşılırken çocuğun velayeti biyolojik ailesinde kalır.

28497 Sayılı Koruyucu Aile Yönetmeliği kapsamında 2022 yılı itibariyle ülkemiz genelinde 7211 ailenin yanında 8721 çocuk ,  ilimizde de bir koruyucu aile yanında 2016 doğumlu bir kız çocuğumuz bulunmakta ve ailemize çocuğun eğitim, giyim ve temel ihtiyacı için ödeme yapılmaktadır. Koruyucu aile yanına yerleştirilen çocukların bakımları kurum gözetim ve denetiminde yapılmaktadır. İlimize 2022 yılı içerisinde 3 koruyucu aile adayı başvurmuş olup adayların işlemleri devam etmektedir.

Himaye-i Etfal'in kuruluşunun (eski adıyla Çocuk Esirgeme Kurumu) 100. yılına denk gelen bu günü (30 Haziran 1921 ) Koruyucu Aile Günü olarak ilan eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, eşi Hanımefendi Emine Erdoğan'a ve emeği geçen herkese teşekkür  ederiz. Çocukları sevmek için çok fazla sebep var, çocukları sevmenin, önemsemenin bir sebebi de onların eşitlik algısıdır.

Bu gün, bütün çocukların, bir şekilde ailesi olmayan ya da ailesi ile birlikte yaşama imkanı olmayan çocukların da kendi akranlarıyla aynı, eşit şartlara sahip olması, sıcak aile yuvasını yaşayabilmesi ve geleceğe güvenle, saygıyla, sevgiyle, eğitimle hazırlanmış, ilan edilmiş bir gündür.

Koruyucu Aile Günü'nün, bu alanda bugüne kadar yapılan çalışmaların üzerine bir gün tayin edilerek toplumsal farkındalığı biraz daha artırarak, biraz daha kamuoyunun önüne çıkararak, koruyucu aile çalışmasının ne kadar önemli, hayati ve insana dair olduğunu anlatabilmek için ilan edilmiş bir gün.

Ruhumuzu çocukluk günlerinin sevinciyle besliyoruz. O yüzden, her çocuğun mutlaka sıcak bir yuvası olmalıdır. Bayram sabahlarında öpecek bir eli tutmalıdır. Bugün, 7211 ailemiz, kalplerini açtıkları evlatlarımıza, muhteşem olanaklar hazırlıyorlar. Allah sizlerden razı olsun. Varlıkları insanlığın umududur, sığınaktır. Tüm koruyucu ailelerimize, insanlık adına sonsuz şükranlarımı sunuyoruz.”

haydi-kars-koruyucu-aile-olalim-(1).jpghaydi-kars-koruyucu-aile-olalim-(2).jpghaydi-kars-koruyucu-aile-olalim-(3).jpghaydi-kars-koruyucu-aile-olalim-(4).jpghaydi-kars-koruyucu-aile-olalim-(5).jpghaydi-kars-koruyucu-aile-olalim-(6).jpghaydi-kars-koruyucu-aile-olalim-(7).jpghaydi-kars-koruyucu-aile-olalim-(8).jpghaydi-kars-koruyucu-aile-olalim-(9).jpghaydi-kars-koruyucu-aile-olalim-(10).jpghaydi-kars-koruyucu-aile-olalim-(11).jpghaydi-kars-koruyucu-aile-olalim-(12).jpghaydi-kars-koruyucu-aile-olalim-(13).jpghaydi-kars-koruyucu-aile-olalim-(14).jpghaydi-kars-koruyucu-aile-olalim-(15).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.