1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta, Koordinatörler ve Manevi Rehberler İstişare toplantısı
Kars’ta, Koordinatörler ve Manevi Rehberler İstişare toplantısı

Kars’ta, Koordinatörler ve Manevi Rehberler İstişare toplantısı

Kars İl Müftülüğünce İl Müftülüğü bünyesinde görev yapan Gençlik, ADRB, Bağımlılıkla Mücadele ve Engelli koordinatörlerinin katılımıyla "İstişare ve Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi.

A+A-

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi’nin katılımları ile İl Müftülüğü bünyesinde görev yapan koordinatörler ve manevi rehberlere yönelik düzenlenen toplantı  Kars İl Müftüsü Hamza Bayram’ın açılış konuşmasıyla başladı.

İl Müftüsü Bayram, “Tüm yurt genelinde olduğu gibi bizlerinde Serhat şehrimiz Kars’ta Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş hocamızın ve sizlerin rehberliğinde özellikle manevi desteğe daha fazla ihtiyaç duyulan hastane, ceza infaz kurumu, huzurevleri, öğrenci yurtları gibi kurumlarda koordinatörlerimiz ve manevi rehberlerimiz öncülüğünde milletimizin ve memleketimizin derdini kendine dert, sevincini de sevinç edinerek dinimiz İslam’ı, sahih dini bilgiyi insanlara anlatma gayreti içerisinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bizleri biran olsun bu duyguyla hizmet etmekten geri bırakmamasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” İfadelerini kullandı.

İl Müftülüğü Din Hizmetleri Şube Müdürü İsrafil Karadeniz tarafından İl genelinde yürütülen din hizmetleri konulu slayt sunumu gerçekleştirildi. 

Sunumun ardından konuşmalarını gerçekleştiren Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın toplumun dini ve manevi hayatına rehberlik noktasında önemli görevler ifa ederek bu hizmetleri sahada din görevlilerimiz ile sunuyoruz. Başkanlığımızın gerek cami içi din hizmetinde gerekse cami dışı manevi rehberlik hizmetlerinde halkımızı sahih doğru dini bilgi ile aydınlatma gibi bir sorumluluğu var. Gençlik, aile, bağımlılıkla mücadele ve engellilere yönelik hizmetler sunarak da bu sorumluluğun gereğini yerine getirmeye çalışmaktayız." dedi.

Kondi: "Başkanlığımızın gerek cami içi din hizmetinde gerekse cami dışı manevi rehberlik hizmetlerinde halkımızı sahih doğru dini bilgi ile aydınlatma gibi bir sorumluluğu vardır. Gençlik, Aile, Bağımlılıkla Mücadele ve Engellilere yönelik hizmetler sunarak da bu sorumluluğun gereğini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz." dedi.

Konuşmalar sonrası koordinatörlerin görüş, öneri ve teklifleriyle katkı sundukları toplantı karşılıklı soru cevap ile sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.