1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta Kerbala şehitleri anlıyor
Kars’ta Kerbala şehitleri anlıyor

Kars’ta Kerbala şehitleri anlıyor

Hazreti Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela’da şehit edilişi, 1382’inci yılında Kars’ta da çeşitli etkinliklerle anılıyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ / KARS

Anma etkinlikleri geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Corana virüs salgını kapsamında mersiyeler eşliğinde ve sine döverek gerçekleştiriliyor.

Muharrem ayının 10’unu günü gerçekleştirilen büyük anma yürüyüşü öncesi, etkinlikler Kars ta Ehlibeyt Işıklı Camii, Hz. Ali Çarşı Camii ve Kamer Camisinde devam ediyor.

Ehlibeyt Işıklı Camii İmamı Seyyid Ahmet Erem, büyük anma yürüyüşü etkinliğinin Muharrem ayının 10’uncu günü olan 18 Ağustos 2021 Çarşamba günü olduğunu belirterek, pandemi koşullarda kısıtlı bir şekilde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Kars Valisi Türker Öksüz’ün beraberinde Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın ile birlikte kendilerini ziyaret ederek hem taziyede bulunduklarını hem de anma etkinliklerini pandemi koşullarda nasıl gerçekleştirecekleri konusunda istişarede bulunduklarını söyledi.

ANNA ETKİNLİKLERİ PANDEMİ TEDBİRLERİ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Anma etkinliklerinin 18 Ağustos’a kadar her gün akşam namazı ile yatsı namazları arasında Ehlibeyt Işıklı Camisinde de devam ettiğini söyleyen Ahmet Erdem, “Bu yıl Hazreti Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela’da şehit edilişinin 1382’ini yılını icra ediyoruz. Muharrem ayı içerisindeyiz. Malum bütün dünya genelinde Hz. Hüseyin'e Peygamberimize vefa merasimleri kapsamında Kars’ta da Muharrem ayı merasimlerine icra etmekteyiz.  Tabii her sene Muharrem ayının 10’uncu günü yani Aşure günü Kars olarak binlerce kişi ile anma yürüyüşünü Garnizon Şehitliğimize kadar yapıyorduk. Orada günün anlam ve manası ile alakalı konuşmalar olurdu. Desteler halinde sineler dövülürdü. Tüm halkımız çoluk, çocuk, erkek ve kadında oraya kadar yürüyorduk. Geçtiğimiz yıl da programlarımızı pandemiden dolayı camilerimizde de yapamadık ve sıkıntılar yaşıyoruz. Bu yıl da camilerimizde sınırlı şekilde yapıyoruz.  Pandemiden dolayı biraz sıkıntılarımız var.  Bilindiği gibi Corona virüsün yeni varyantının yayılma eğiliminde olduğunu öğrendik. Sayın Valimiz Türker Öksüz, beraberinde Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın camimizi ziyaret etti. Valimizle acaba bu şartlarda bir şeyler yapılabilir mi yapılamaz mı? Diye istişarede bulunduk. Tabiki büyük anma yürüyüşünün olup olmayacağı önümüzdeki günlerde netleşecek. Ama salgın gerçeğini de göz ardı etmemek gerekir. Şehrimizde insanların bir araya gelmesinden dolayı bu şartlarda vakaların çoğalması açısından halkımızın sağlığını tehlikeye atmamalıyız. Bu vesileyle biz yine camilerimizde pandemi kurallarını uygulayarak HES kodu sorgulaması yaptıktan sonra halkımızı camiye alıyoruz. Salgın sıkıntısı yaşamak istemiyor ve son derece özen gösteriyoruz.

ÜLKEMİZ FELAKETLER YAŞIYOR

Zaten ülkemiz büyük bir sıkıntıdan geçmektedir. Maalesef bir tarafta orman yangınları ve sel felaketleri yaşanıyor. Allah ülkemize yardım etsin. Allah'ın o yangında görev alan bütün görevlilerimizin yardımcısı olsun. Allah bu sel felaketinde ve yangında hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza gani gani rahmet etsin. Bu felaketlerde devletin ve görevlilerin yanında yer alarak afetin önüne geçmeye çalışan bütün vatandaşlarımıza Allah yardım etsin. İnşallah Allah bu ay hürmetine ve Hazreti Hüseyin'in hürmetine ülkemizin üzerinden bu musibet bulutlarını kaldırsın” dedi.

karsta-kerbala-sehitleri-aniliyor-13.jpgkarsta-kerbala-sehitleri-aniliyor-9.jpgkarsta-kerbala-sehitleri-aniliyor-14.jpgkarsta-kerbala-sehitleri-aniliyor-15.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.