1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta kar yerini soğuk havaya bıraktı
Kars’ta kar yerini soğuk havaya bıraktı

Kars’ta kar yerini soğuk havaya bıraktı

Kars’ta geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı yerini soğuk havaya bıraktı. Hava sıcaklığı sıfırında 20 dereceye düştüğü kentte bazı iş yeri camları buz tuttu, araçlar çalışmadı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar yağışı etkisini kaybederken, Sibirya soğukları başladı. Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre; Kars’ta hava sıcaklığı sıfırın altında 20,6 derece olarak ölçüldü. Soğuk hava nedeniyle kentteki binalarında çatılarında uzun buz sarkıtları oluşurken, bazı iş yerlerinin camları buz tuttu, araçlar çalışmadı. Otoparkı olmayan araç sürücüleri de araçlarının üzerlerini battaniye ile kapatarak önlem aldı.

Yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildiren Meteoroloji 16. Bölge Müdürlüğü, “Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin edilmektedir. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile buzlanma ve don olayı beklenmektedir.” uyarısında bulundu.

karsta-sibirya-soguklari-basladi-1.jpegkarsta-sibirya-soguklari-basladi-2.jpegkarsta-sibirya-soguklari-basladi-3.jpegkarsta-sibirya-soguklari-basladi-4.jpegkarsta-sibirya-soguklari-basladi-5.jpegkarsta-sibirya-soguklari-basladi-6.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.