1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta jandarma uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor 
Kars’ta jandarma uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor 

Kars’ta jandarma uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor 

Kars İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor. 

A+A-

Kars İl Jandarma Komutanlığı’nca uyuşturucu madde ve alkol bağımlılığı ile mücadele kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarının talepleri doğrultusunda, müşterek olarak icra edilen eğitim faaliyetleri de sürüyor. 
Kars İl Jandarma Komutanlığı’nca uyuşturucu madde olaylarının önlenmesine yönelik olarak yol kontrol ve arama faaliyetleri ile önleyici devriye hizmetleri aralıksız olarak devam ediyor. 
Kars ili genelinde jandarma tarafından yapılan, 1 daimi ve 16 geçici yol kontrol ve arama noktasında uyuşturucu madde arama köpeğinin katılımıyla çalışma yapılıyor. 
Jandarma Kars-Sarıkamış, Sarıkamış-Kars ve Kars-Akyaka tren seferlerinde arama çalışmalarını uyuşturucu madde arama köpeğinin katılımıyla gerçekleştiriyor. 
Jandarma ekiplerince 1 Ocak 2019, 30 Nisan 2019 tarihleri arasında yürütülen çalışmalarda 117 gram metamfetamin, 6 gram kubar esrar, 3 gram skunk, 10 bin 137 paket kaçak sigara ve 26 litre kaçak içki ele geçirildi. Uyuşturucu, sigara ve kaçak içki olayları ile ilgili şüpheli 37 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 37 kişiden uyuşturucu ticareti yapan 2 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi. 
Bir taraftan uyuşturucu ile mücadele eden jandarma, diğer taraftan da uyuşturucu madde ve alkol bağımlılığı ile mücadele kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarının talepleri doğrultusunda, mücadeleci diğer kurumların katılımı ile müşterek eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.