1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta jandarma 5 Aralık’ta kadınları ve öğrencileri unutmadı!
Kars’ta jandarma 5 Aralık’ta kadınları ve öğrencileri unutmadı!

Kars’ta jandarma 5 Aralık’ta kadınları ve öğrencileri unutmadı!

Kars’ta jandarma ekipleri, 5 Aralık “Kadın Hakları Günü” ve “Kahve Günü” nedeniyle köylü kadınlar ve öğrencilerle bir araya geldi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri merkez Dikme köyünü ziyaret etti. 5 Aralık “Kadın Hakları Günü” ve “Kahve Günü” nedeniyle köydeki kadınlar ve öğrencilerle bir araya gelen jandarma ekipleri kadına yönelik uygulanan şiddetin önüne geçmek amacıyla bilgilendirme yaparak Kadın Destek Uygulaması (KADES) uygulaması hakkında bilgi verdi.

Yöresel aşıkların da katıldığı programda aşıklar sazlarıyla kadınlara uygulanan şiddetin önüne geçmek için türküler söyledi. Söylenen “Anne” türküsüyle bazı kadınlar duygusal anlar yaşadı ve göz yaşlarına mani olamadı.

Günün anlam ve önemine binaen kadınlara broşür ve kahve dağıtan ekipler, Dikme Köyü Hacı Yasemen Yılmazel Ortaokulu’nu da ziyaret ederek öğrencilere Bilim Çocuk Dergisi, boyama ve etkinlik kitapları dağıttı. Kitapları hediye alan öğrenciler hep bir ağızdan “kadına şiddete hayır” diye haykırdılar. Ekipler teneffüse çıkan öğrencilerle de oyun parkında birlikte eğlendiler.

KADES uygulamasını cep telefonuna indiren köylü kadınlardan Hasi Coşgunaras uygulamanın çok iyi bir şey olduğunu ve öğrendiği için de çok mutlu olduğunu ifade ederek, çevresindeki insanlara da önereceğini söyledi.

Şükran Ergüner ise, “Devletimize çok teşekkür ederim, bayanlara verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bunlar bizim güvenliğimiz için, inşallah şiddetle karşılaşmayız. Artık KADES var.” dedi.

Uygulamayı bildiğini ancak şiddet görmediğinden dolayı daha önce KADES uygulamasın hiç kullanmadığını ifade eden Sevim Akkaya da “Uygulama bence çok iyi kadınların korunması için var. Her kadında bu uygulamanın olmasını isterim. Kadınlar zaten şiddet altında, en fazla şiddeti görenler de kadınlar. Bu uygulama ile kadınlar kendilerini daha güvende hissettirebilir. Polisimiz, askerimiz hemen yanımızda olur.

Düzenlenen etkinlik kapsamında açıklama yapan Dikme Köyü Muhtarı Orhan Yılmazel, “Kadınlar bir annedir, her insanın annesine nasıl zarar gelmesini istemiyorsa kadına da öyle davranması gerekiyor. Kadınlar bizim başımızın tacıdır, bizi doğuran büyüten onlardır. Herkes kadına kendi kadını gibi değil bir anne gibi bakması ve görmesi lazım. Dikme Köyü bu konuda büyük, kadına önem veren ve kadını destekleyen bir köydür. Köyümüzün yüzde 90’ı okumuştur ve bu oranın yüzde 50’sini de kadınlar oluşturmaktadır. Köyümüzün birçok kadını doktor, hakim, savcı ve üst görevlerdedir. Bu da kadına vermiş olduğumuz değerin göstergesidir.” dedi.

kars’ta-jandarma-5-aralik’ta-kadinlari-ve-ogrencileri-unutmadi!-(1).jpgkars’ta-jandarma-5-aralik’ta-kadinlari-ve-ogrencileri-unutmadi!-(2).jpgkars’ta-jandarma-5-aralik’ta-kadinlari-ve-ogrencileri-unutmadi!-(3).jpgkars’ta-jandarma-5-aralik’ta-kadinlari-ve-ogrencileri-unutmadi!-(4).jpgkars’ta-jandarma-5-aralik’ta-kadinlari-ve-ogrencileri-unutmadi!-(5).jpgkars’ta-jandarma-5-aralik’ta-kadinlari-ve-ogrencileri-unutmadi!-(6).jpgkars’ta-jandarma-5-aralik’ta-kadinlari-ve-ogrencileri-unutmadi!-(7).jpgkars’ta-jandarma-5-aralik’ta-kadinlari-ve-ogrencileri-unutmadi!-(8).jpgkars’ta-jandarma-5-aralik’ta-kadinlari-ve-ogrencileri-unutmad-(1).jpgkars’ta-jandarma-5-aralik’ta-kadinlari-ve-ogrencileri-unutmad-(2).jpgkars’ta-jandarma-5-aralik’ta-kadinlari-ve-ogrencileri-unutmadi!-(9).jpgkars’ta-jandarma-5-aralik’ta-kadinlari-ve-ogrencileri-unutmadi!-(10).jpgkars’ta-jandarma-5-aralik’ta-kadinlari-ve-ogrencileri-unutmadi!-(11).jpgkars’ta-jandarma-5-aralik’ta-kadinlari-ve-ogrencileri-unutmadi!-(12).jpgkars’ta-jandarma-5-aralik’ta-kadinlari-ve-ogrencileri-unutmadi!-(13).jpgkars’ta-jandarma-5-aralik’ta-kadinlari-ve-ogrencileri-unutmadi!-(14).jpgkars’ta-jandarma-5-aralik’ta-kadinlari-ve-ogrencileri-unutmadi!-(15).jpgkars’ta-jandarma-5-aralik’ta-kadinlari-ve-ogrencileri-unutmadi!-(16).jpgkars’ta-jandarma-5-aralik’ta-kadinlari-ve-ogrencileri-unutmadi!-(17).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.