1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta İSKEP Çalıştay’ı
Kars’ta İSKEP Çalıştay’ı

Kars’ta İSKEP Çalıştay’ı

İSKEP İşgücü Piyasası Analizleri Çalıştayı’nın 2.si Kars’ta gerçekleştirildi.

A+A-

Çalıştaya Kars Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Polat, Kars Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Arda Soner Tatlı, Özel Kalem Müdürü Muhammet Koç, Kafkas Üniversitesi Veterinerlik  Fakültesi’den Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan, İskep İstihdam Uzmanı Nurgül Öğüt, SHDİRB koordinatörleri Filiz Güven, Elif Penmek, Kamu Kurum ve Kuruluşlarından birer temsilci katıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı  Hüseyin Polat konuşmalarında şunlardan bahsetti:

Proje, Türkiye’de sosyal içermenin gelişimine katkı sunulması, toplumun tüm kesimlerini içeren bir işgücü piyasasının oluşturulmasına destek sağlanması, yerel yönetimlerin etkilerinin artırılması, yerel düzeyde sosyal uyum ve iyi yönetişimin geliştirilmesi hedefleri doğrultusunda uygulanmaktadır.  Bu çerçevede 12 belediye ile işbirliği yapılarak, ilgili illerde yaşayan dezavantajlı kişilerin işgücüne erişimini engelleyen sorunların belirlenmesine ve giderilmesine katkı sağlaması, dezavantajlı kişi ve grupların kayıt altına alınmasına, söz konusu kişiler için sağlanan istihdam ve sosyal koruma hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik faaliyetler yürütülmesi planlanmıştır.”

AMAÇ

Amaç; Dezavantajlı bireylerin istihdam edilebilirliğini arttırmak, işgücü piyasasına erişimlerini kolaylaştırmak ve işgücü piyasasına girişlerinin önündeki engelleri kaldırmak Hedef; belediyelerde TBB’nin gözetim ve rehberliğinde istihdam ve sosyal destek hizmetlerinin koordinasyon ve sunulmasına yönelik bir model geliştirmek ve uygulamak suretiyle dezavantajlı bireylerin işgücü piyasasına sürdürülebilir şekilde entegrasyonuna katkıda bulunmaktadır. Türkiye Belediyeler Birliği Tarafından Belirlenen İstihdama Katkı Sağlanması Planlanan Hedef Gruplar İçerisinde Kars Belediyesi’nin Belirlediği Hedef Gruplar:

-Engelli Vatandaşlar

-Gecekondu Bölgelerinde Yaşayanlarda dahil Yoksul ve Yoksulluk Seviyesinde Olan Kişiler

-Aile İçi Şiddet Mağduru Kadınlar grupları alınmış gerekli çalışmalar Belediyemizce yapılmaktadır.

Söz konusu projenin gerçekleşmesi için belediyemizin Özel Kalem Müdürlüğüne bağlı ‘Sosyal Hizmetler Destekleme ve İstihdam Rehberliği Birimi’ kurulmasına 01/10/2014 tarih ve 141 meclis karar numarasıyla mevcudun oy birliği ile karar 30/10/2014 tarihinde 2 (Sosyal Hizmet Destek İstihdam ve Rehberlik Hizmetleri) Koordinatörleri göreve başlamıştır. Proje kapsamında 25 dezavantajlı bireye yönelik aylık bilgilendirme ve farkındalık toplantıları düzenlenmektedir.

Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İŞKUR,  Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nden birer kurum temsilcisi katılarak kurumlarının çalışmaları ve hizmetleri hakkında bilgi vermektedir. MDIS(emdies) sisteminde 264 dezavantajlı birey kaydımız bulunmaktadır. 182’si kadın 82’si erkektir. 30 ‘ü meslek  edindirme kurslarından  yararlanmış ve istihdam edilmiştir.Sistem de kayıtlı olan diğer dezavantajlı bireyler  ve ailelerine yönelik rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmeti verilmiş olup ihtiyaçları doğrultusun da diğer kurum ve kuruluşlara yönlendirilmesi yapılarak sosyal yardım ve destek de bulunulmuştur. Buna ek olarak muhtarlarla işbirliği yapılarak belirlenen haneler ziyaret edilerek bireylerin sisteme kayıtlara yapılmakta ve ihtiyaçları dahilinde yönlendirme yapılmaktadır.Proje kapsamında 35 kişiye oryantasyon eğitimi verdik.10 kişiye gıda yardımı Kullandığımız program içerisinde Kars ili için 250 dezavantajlı  bireye ulaşmak öncelikli hedefimizdir ve 07/10/2015 tarihi itibari ile hedefe ulaşılmış olup kayıtlarımıza devam etmektedir.

2 Koordinatör tarafından hizmet verilmektedir. 12 Belediye personelimizde proje kapsamında hizmet vermekte.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.