1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta iş yerleri tek tek kapanıyor
Kars’ta iş yerleri tek tek kapanıyor

Kars’ta iş yerleri tek tek kapanıyor

Kars’ta iş yerleri, ekonomik kriz, doğal gaz, elektrik ve artan zamlar karşısında ayakta duramaz hale geldi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Kars Fırıncılar, Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Subutay Kılıç, artan maliyetler nedeniyle zararına iş yapan fırıncı, lokantacı ve pastacı esnafının sorunlarını gündeme taşıyarak fiyatların son 3 ayda yüzde yüz arttığını belirtti.

“Fırıncı, lokantacı ve pastacı esnafımız; un, maya, tuz, poşet, elektrik, su, doğal gaz, kira ve işçilik giderlerini karşılayamıyor” ifadesini kullanan Başkan Kılıç, esnafların, üretiminin ekonomik kriz nedeniyle tehlikede olduğunu söyledi.

Hükümete ve yetkililere çağrıda bulunan Kılıç, “Üretim ve üretici yeterince desteklenmiyor ve kurdaki artışa bağlı olarak gıda fiyatlarında ciddi artışlar yaşanıyor. Özellikle son 3 ayda Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybı ve kur artışları nedeniyle tüm ülkede olduğu gibi İlimizde de esnaflarımız çok olumsuz etkilendi. Doğal gaza, elektriğe, benzine ve tüketim fiyatlarına üst üste yapılan zamlara bağlı olarak girdi maliyetleri artan esnaflarımız içinde bulundukları ekonomik bunalımdan çıkış çarelerini aramaya başladı. Kars’ta son bir ay içerisinde yıllardır hizmet veren üç fırınımız kapandı maalesef önümüzdeki günlerde lokanta ve pasta üretim işyerlerinde de kapanmalar olacak.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.