1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta İş Kulübü açıldı
Kars’ta İş Kulübü açıldı

Kars’ta İş Kulübü açıldı

Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde İş Kulübü açıldı.

A+A-

İŞKUR vermiş olduğu hizmetlere yeni bir hizmet modeli daha ekleyerek İş Kulüpleri faaliyetine başladı. İş Kulübü faaliyetlerinde kuruma kayıtlı iş arayanlar ve özel politika gerektiren gruplara yönelik motivasyon artırmayı ve yöntem desteği verilmesi hedefleniyor. İş Kulüpleri Eğitimlerinde iş arama becerileri ve çalışma hayatına ilişkin çok önemli bilgiler verilecek.

Kars Valisi Türker Öksüz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Boşnak, Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yusuf Bulut, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu ve davetlilerin kurdeleme kesimiyle İş Kulübü açılışı yapıldı.

Vali Öksüz daha sonra İş Kulübü hakkında yetkililerden brifing aldı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada Kars Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Eğitimi tamamlayan kişiler, Çalışmak isteyen herkese göre bir iş bulunduğunu, O işe girebilmek için neler yapılması gerektiğini, Tecrübe sahibi olmadan da iş bulunabileceğini, İş arama kanallarının nasıl kullanılacağını, İyi bir özgeçmişin nasıl hazırlanacağını, İş görüşmelerinde nasıl davranılması gerektiğini öğrenerek bu alanda pratik yapabildikleri bir eğitim sürecini tamamlamış ve iş arama sürecine hazır duruma gelmiş olacaklar. Böylece İşverenlerimizin de doğru elemanları daha kısa sürede bulması ve sürekli istihdamın sağlanması mümkün olacaktır. Bu hizmetten yaralanmak isteyen vatandaşlarımızın Kars Çalışma ve İş Kurumuna müracaat etmeleri yeterlidir.” denildi.

Açılışın ardından Vali Öksüz başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda; İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun 2019 yılı Faaliyet Raporu'nun görüşülerek onaylanmasının ardından, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.