1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta ilk yardım eğitim sınıfı açıldı
Kars’ta ilk yardım eğitim sınıfı açıldı

Kars’ta ilk yardım eğitim sınıfı açıldı

Kars Halk Eğitim Merkezi’nde ilk yardım eğitim sınıfı açıldı. Açılışa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay, “Hedefimiz 112 ekipleri gelinceye kadar insan sağlığını korumaktır.” dedi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü ilk yardım eğitimlerine 2018 yılında ilk yardım merkezini kurarak başladı. 2022 yılı itibariyle eğitimler, İl merkezinde 2, Sarıkamış’ta 1 sınıf olmak üzere 3 sınıf ile devam ederken, yeni bir sınıfta Kars Halk Eğitim Merkezi’nde açıldı.

Açılışa törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay yaptığı açıklamada, “Kağızman ilçemizde açacağımız ilk yardım sınıfı için bakanlık olurumuz alınmış çalışmalarımız devam etmektedir. İlk yardım merkezimiz tarafından öğretmenlerimize, aşçılarımıza, memur ve personellerimize ilk yardım eğitimleri verilirken, öğrenci ve velilerimiz içinde okullarımızda ilk yardım farkındalık eğitim faaliyetleri yürütülmektedir. Yapılan eğitimler sonuçlarını amaçladığımız gibi vermektedir. Öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza öğretilen ilk yardım müdahale teknikleri sayesinde hayat kurtarma müdahalesi de dâhil olmak üzere birçok müdahalenin yapıldığı hususunda aldığımız geri dönüşler konunun ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Ülkemizi derin bir üzüntüye boğan asrın felaketi ile halkamızın deprem ve müdahale ile ilgili duyarlılığı artmış bunun sonucu olarak da gerek kurum çalışanları ve gerekse de halkımız tarafından ilk yardım eğitimi önemsenmeye başlanmıştır. Bunun doğal sonucu olarak ilk yardım eğitim talepleri yoğun bir şekilde artmaktadır.” dedi.

Hedeflerinin 112 sağlık ekipleri gelene kadar insan sağlını korumak olduğunu da söyleyen Acay, “Müdürlüğümüz bu yoğun talepleri karşılamak için vakit geçirmeden Halk Eğitim merkezimizde ilk yardım sınıfını hizmete açmış bulunmaktadır. İlk yardım eğitimi ile ilgili başvurular Halk Eğitim Merkezimize yapılacak olup eğitimler Halk eğitim merkezimiz ve ilk yardım merkezimizin işbirliği ile Sağlık Bakanlığı İlk Yardım Yönetmeliğine uygun olarak yürütülecektir. Hedefimiz 112 ekipleri gelinceye kadar insan sağlığını korumak ve yaşamın devamı için, doğru uygulamaların yapılması ve yanlış yapılacak müdahaleleri önleyebilmektir. Bundan dolayı daha çok vatandaşıma ulaşarak ilk yardımın önemini kavratıp yanlış uygulamaların önüne geçmeyi amaçlıyoruz. İlk yardım merkezimize bağlı olarak çalışacak olan halk eğitim merkezi ilk yardım sınıfını açarken tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.” ifadesini kullandı.

karsta-ilk-yardim-egitim-sinifi-acildi-3.jpgkarsta-ilk-yardim-egitim-sinifi-acildi-1.jpgkarsta-ilk-yardim-egitim-sinifi-acildi-2.jpgkarsta-ilk-yardim-egitim-sinifi-acildi-4.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.