1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta ilk defa ziyaretçisiz kutlama!
Kars’ta ilk defa ziyaretçisiz kutlama!

Kars’ta ilk defa ziyaretçisiz kutlama!

Her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası bugün başladı. Kutlamalar çerçevesinde pandemi tedbirleri nedeniyle müzeler ve ani ören yeri ziyaretçi almıyor.

A+A-

Dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla Birleşmiş Milletler Eğitim- Kültür Konseyi (UNESCO) tarafından tüm dünyada 18 Mayıs günü Müzeler Günü ilan edilmiştir. 1982 yılından beri ülkemizde 18-24 Mayıs tarihleri arasında Müzeler Haftası olarak kutlanıyor.

Kars’ta her yıl Müzeler Haftası münasebetiyle 18 Mayıs’ta Kars Arkeoloji Müzesi, Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi, Kars Kalesi ve Ani Örenyeri ücretsiz geziliyordu. Ancak bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında ziyaretçiye kapatılan müzeler ve ani ören yerleri ilk defa ziyaretçisiz kutlamalara tanıklık etti.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme kararıyla Kars’ta bulunan müzeler ve ören yerleri 1 Haziran tarihinde kapılarını ziyaretçiye açması bekleniliyor. Açılacak müzeler ve ören yerleri için sosyal mesafeyi korumak için yeni dizayn ve el dezenfektanları yerleştirilmeye başladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.