1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta "Hazan" vakti
Kars’ta "Hazan" vakti

Kars’ta "Hazan" vakti

Her Hazan sonuçta hüzün oluyor hepsi bu...

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Kışın habercisi kurumuş yapraklar, Kars’ın cadde ve sokaklarında renk cümbüşü oluşturuyor.

Sonbaharın geride kaldığı bu günlerde Kars'ta havaların soğumasıyla birlikte ağaçlardan dökülen yapraklar, tarihi kenti farklı bir güzelliğe bürüdü.

Kuruyarak tutundukları ağaç dallarından dökülen yapraklar, fotoğraf sanatçısı Selahattin Gültekin’in objektifine de takıldı. Gültekin çektiği fotoğrafların altına, “Her Hazan sonuçta hüzün oluyor. Hepsi bu...” ifade koydu.

Halk arasında “gazel ve hazan” vakti olarak bilinen bugünlere cadde ve sokakları çeşitli renklere bürüyen yapraklar, şehrin tarihi dokusuna can veriyor. Cadde ve sokakları saran ağaçlar ve çok renkli yaprakları arka plana alan vatandaşlar hatıra fotoğrafları çekerek, o anları ölümsüzleştiriyor. Şehrin tarihi dokusu ile renk cümbüşü oluşturan yapraklar fotoğraf sanatçıların da ilgisini çekiyor. Şehrin bu halinin fotoğraflarını çeken birçok vatandaşta, çektikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından yayınlayarak Kars’ın mevsimsel güzelliğini sevdikleriyle paylaşıyor. Cadde ve sokak aralarına yayılan yapraklar, belediyenin temizlik işleri ekipleri tarafından temizlenirken, arta kalan yapraklar ise kuruyarak toz haline geliyor. Halk arasında "gazel" olarak bilinen sarı ve kızıl renkli solmuş yapraklar, kışın habercisi olarak biliniyor. Kars halkı ise yaklaşan kış öncesi hazırlıklarını yapmaya devam ederken artan doğalgaz ve elektrik fiyatları nedeniyle gelecek olan yüklü faturalarını nasıl ödeyeceğini de kara kara düşünüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.