1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Kars’ta hayvan üreticileri zor günler yaşıyor”
“Kars’ta hayvan üreticileri zor günler yaşıyor”

“Kars’ta hayvan üreticileri zor günler yaşıyor”

HDP Kars İl Başkanlığı, Türkiye genelinde görülen şap hastalığı ile ilgili açıklama yaparak, “Kars’ta hayvan üreticileri zor günler yaşıyor” denildi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

HDP Kars İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklama şöyle: “Bilindiği üzere 9 Mart tarihi itibariyle Türkiye genelinde süresiz bir şekilde tüm hayvan pazarları Şap hastalığından  (SAT-2) dolayı kapatılmıştır. Bu hükümetin tarım ve hayvancılık politikasından iflas etme anlamına gelmektedir. AKP hükümetinin tarıma ve hayvancılığa olan ilgisizliği, duyarsızlığı ve beceriksizliği açıkça ortaya çıkmaktadır. Türkiye, tarihinde ilk defa böyle bir uygulama ile karşı karşıya kalmıştır. Hayvan üreticisi bu zor kış şartlarında evlerine hapsedilerek adeta cezalandırılmıştır. Ülkedeki üretici ile çiftçiye, bırakın teşvik vermeyi neredeyse tarımı ve hayvancılığı bitirmek, adeta yasaklamak noktasına getirmiştir. Ülkenin ve bölgemizin tarım ve hayvancılığa elverişli olmasına rağmen genelde üreticiyi özelde ise Kars hayvan üreticisine uygulanan bu yasakçı anlayışla bir kez daha mağdur etmiştir.

Peki, bu yasakçı uygulamayla ne yapılmak isteniyor?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı’nın bu konuda hayvan üreticisine yönelik almış olduğu maddi bir tedbir ya da teşvik var mı?

Bu yasaklar bölgemizde ne zaman kaldırılacaktır?

Mevsimin ilkbahar olması nedeniyle çift sürme ve ekin ekme sürecinde insanlarımızın bu mağduriyetlerini nasıl gidermeyi planlıyorlar?

Üreticinin tohum, mazot, gübre ve diğer ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklar?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı’na ve hükümete burada bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Türkiye hem hayvan yetiştiriciliği hem de tarım üreticiliği noktasında dışarıya bağlanarak, iflas eden bu kirli siyasetten bir an önce kurtulmalıdır.

Türkiye coğrafi anlamda gerekli bütün yer üstün zenginliğine sahip olmasına rağmen, 21. Yüzyılda dışarıya bağlı (İthal) pozisyonundan derhal kurtulmalıdır.

Bu vesile ile derhal çiftçilerimizin mağduriyetleri daha fazla derinleşmede bu süresiz uygulamadan vazgeçip gerekli tedavi yönetimin uygulanıp en kısa süre tekrar baştan pazarların açılmasıyla beraber yeniden gerekli işlemlerin yapılması gerekir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.