1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta hatıra ormanları
Kars’ta hatıra ormanları

Kars’ta hatıra ormanları

Türkiye’de orman alanlarının korunması ve vatandaşları ağaçlandırmaya teşvik etmek amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Gönül Elçileri Projesi kapsamında Kars’ta oluşturulan ‘Bereket Ormanı’na fidan dikimi

A+A-

Vali Günay Özdemir eşi Sevim Nurcan Özdemirin öncülüğünde Ardahan Karayolu Açık Cezaevi karşısında oluşturulan Bereket Ormanında düzenlenen törenle fidanlar toprakla buluştu. Vali Günay Özdemir ile eşi Nurcan Özdemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu adına ayrılan fidanları toprakla buluşturdu. Bereket Ormanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sera Davutoğlu adlarına hazırlanmış fidanları Vali Günay Özdemir eşi Nurcan Özdemir Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve eşi Figen Karaçanta ile birlikte dikerek can suyu verdiler.

Fidan dikim töreni saygı duruşu istiklal marşının okunmasının ardından Kars Orman işletme Müdürü İbrahim Tanış açılış konuşması yaptı. Tanış Kars'ta sadece 38 bin 500 hektar ormanlık alan bulunduğuna işaret etti. Kars’ta orman varlığının artırılması için yoğun çalışılması gerektiğini anlatan Tanış, il genelinde bu yıl 2 milyon fidanın, müdürlüklerinin uygulama projeleri kapsamında toprakla buluşturulacağını bildirdi. Tanış, ayrıca farklı tür ve boyda yaklaşık 50 bin fidanın, talep eden vatandaşların yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının sosyal ağaçlandırma faaliyetleri için dağıtılacağını kaydetti.

Fidan dikim töreninde konuşan Vali Günay Özdemir de, “Gerçekten bu yıl Kars’ımızda değişik faaliyetler yürütülmekte. Bugünde Sayın Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Erdoğanın Türkiye’de başlatmış olduğu ‘Bereket Ormanları’ kampanyamızı yine yağmurla beraber bereketli bir şekilde Kars’ımızda da devam ettiriyoruz.” dedi. Vali Özdemir ayrıca, “Şimdi Kars’ımızın gelecek 10 yıl içerisinde çok güzel gelişmeler olacağına inandığımız için biz de Kars’ımızın gelecek 10-15 yılını bu şekilde planlamaya çalışıyoruz. Çünkü Kars’ımızda bu bölgede Sayın Cumhurbaşkanımız adına, Sayın Başbakanımız adına özellikle evlenen çiftlerimiz adına hatıra ormanı, plaket verme törenlerinin artık bundan sonra, plaket yerine, hatıra ormanı şeklinde hatıra ormanı dikilmesiyle ilgili projelerimiz Kars’ta da devam edecek. Amacımız bu bölgenin ağaçlandırılmasıdır. Çünkü bir 10 yıl sonra Kars’ımızın nefes alacağı, bütün sizin çocuklarınızla, torunlarınızla burada piknik yapabileceğiniz bir mesire alanının, bir sosyal ve kültürel alanın oluşturulması çalışmalarının bugün temelini atmış bulunuyoruz. İnşallah 10 yıl sonra hep beraber, belki bizde 10 yıl sonra bu taraflara geldiğimizde burada hep beraber piknik yapıp, hep beraber burada sosyal ve kültürel faaliyetler yapacağız.” diye konuştu.

Fidan dikim töreninde Kars Belediyesi olarak bu yıl şehir merkezinde binlerce fidanı daha toprakla buluşturacaklarını ifade eden Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ise şunları söyledi:

“Kars Belediyesi olarak bu yıl öncelikle okul bahçelerinde bu ağaçlandırma çalışmalarımız olacak ve yapmaktayız hatta şehir içi dahil köylere de ağaç yardımında bulunuyoruz. Tabi bu tür yerlerin oluşması önemli ve iyi çünkü bundan 5-10 yıl sonra buralar vatandaşlarımızın nefes alabileceği hakikaten güzel mesire yerleri olacak. Şuan yapmış olduğumuz şeyin yararlı olduğunu düşünüyorum bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kent merkezindeki Atatürk Bahçesi de yıllardan beri Karslı hemşehrilerimizin özlemini çektiği bir yerdi. Dün hava çok güzeldi vatandaşlarımızda bahçede piknik yapıyorlardı ben kendimde dolaştım hemşehrilerimizi ziyaret ettim o mutluluğu bende yaşadım. ALLAH nasip ederse bu önümüzdeki günlerde Atatürk Çay Bahçesinin açılışını yapıp tam teşekküllü olarak faaliyete geçireceğiz.”

Konuşmaların ardından fidan dikimine geçildi. Protokol üyeleri eşleri ile birlikte kendi isimlerine hazırlatılan fidanlara isim plaklarını asarak fidanları toprakla buluşturdular.

Ağaç dikim töreni sonrasında ise Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları, Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve törene katılanlar müzik eşliğinde bolca halay çektiler.

Ağaç dikimi sırasında gazetecilere açıklama yapan Türk Hava Kurumu Kars Şube Başkanı Selahattin Dalgınlı da Türk Hava Kurumu olarak orman ve fidan dikimine önem verdiklerini belirtti. THK Kars Şube Başkanı Dalgınlı ise Kars Eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu’nun ağaç sevgisine verdiği önemi hatırlattı. Dalgınlı, “Kars’ta ağaç ve yeşil denildiği zaman aklımıza Eski Belediye Başkanı Sayın Naif Alibeyoğlu gelmektedir. Çünkü sayın Alibeyoğlu şehrin her tarafında, her caddesinde çam ağaçlarını tam camilere kadar dikti. Şuan Kars’ta görmüş olduğunuz şu ağaçlar ve çamlar Naif Alibeyoğlu’nun eseridir. Naif Alibeyoğlu şehrimizde yeşili seven bir belediye başkanıydı kendisine çok çok teşekkür ediyorum, Allah işini var etsin.” diye konuştu.

Ağaçz dikim törennine Vali Günay Özdemir, eşi Nurcan Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, eşi Figen Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, eşi Prof. Dr. Ayla Özcan, Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Kınay, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay, kurum ve daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.