1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta hafızlık merasimi
Kars’ta hafızlık merasimi

Kars’ta hafızlık merasimi

7 genç hafız için Evliye Camii’nde hafızlık merasimi düzenlendi.

A+A-

2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında Kars İl Müftülüğü’ne bağlı Yatılı Bölge Hafızlık Kursu’nda hafızlığını tamamlamış, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca da açılan sınavda başarılı olarak hafızlık diplomalarını alan 7 genç hafız için Evliye Camii’nde hafızlık merasimi düzenlendi.

İl Müftüsü İlyas Gümüş, hafızlık merasiminin başta İl Müftülüğü ve bütün cemaate hayırlar getirmesini dileyerek, “Hafızlığı bitiren öğrencilerimize ve ailelerine saadet ve huzur getirmesini Cenabı Hak’tan niyaz ediyor, alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’e de sonsuz selatü selam getiriyorum.” dedi.

Hafızlığın insan hayatında en zor yapılabilen işlerden biri olduğunu da belirten Gümüş, “Bu gördüğünüz genç fidanlar iki yıldan beri Yatılı Bölge Kuran Kursumuz da Kuran-ı Kerim’i ezberlemek, hafız unvanını alabilmek için gece gündüz demediler. Bütün mesailerini Allah’ın yüce kitabı Kuran-ı Kerim’i ezberlemek için gayret gösterdiler. İki yılın sonunda bu gençlerimiz herkese nasip olmayacak büyük bir ihsana ve ikrama nail olarak, Allah’ın yüce kitabını ezberleyerek hafız unvanını aldılar. Kuran’ı okumak, öğrenmek kolay ama hafızlık gerçekten çok zor bir şey ve bu fidanlarımız o zoru başararak, Kuran-ı Kerim’i harf harf, kelime kelime ezberlediler. Hepsini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra hafızlar hem ilahi hem de Kur’an-ı Kerim’den ayetler okuyarak cemaat karşısında ilk tecrübelerini de edinmiş oldular. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.