1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ta güvenlik korucularına hizmet içi eğitim verildi
Kars'ta güvenlik korucularına hizmet içi eğitim verildi

Kars'ta güvenlik korucularına hizmet içi eğitim verildi

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Kars'ta görevli güvenlik korucularına hizmet içi eğitim semineri programı düzenlendi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Kafkas Üniversitesi Ahmet Arslan Kongre Salonundaki programa, Kars Valisi Vekili Tahir Yılmaz, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman, Güvenlik Korucuları Daire Başkanlığı temsilcileri ve güvenlik korucuları katıldı. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan güvenlik koruculuğu isimli kısa tanıtım filmi ile devam etti.

Güvenlik Korucuları adına Uğur Aydın’ın açılış konuşması ardından koruculara seslenen İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun selamını getirdiğini söyledi.

Karaman, terör örgütlerine karşı başarıyla yürütülen mücadelede güvenlik korucularının önemine dikkat çekerek koruculuk sistemi hakkında bilgiler verdi. Koruculuk sistemi hakkında istatistiksel bilgiler de veren Karaman, güvenlik korucularının terör örgütü PKK’ya karşı başarıyla mücadele ettiğine değindi.

Güvenlik korucularının temel meseleleri ile yakından ilgilendiklerini anlatan Karaman, Türkiye genelinde 31 ilde 57 bin 543 güvenlik korucusu, 17 bin 774 gönüllü güvenlik korucusunun görev yaptığını söyledi.

Eğitim programı, soru ve cevap bölümünden sonra son buldu. Programın sonunda geçmiş dönemde Sarıkamış Kaymakamı olarak görev yapan İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Yusuf İzzet Karaman ve güvenlik korucuları hatıra fotoğrafı çektirerek, sorunlarını yakından takip eden bir temsilcileri olduğu için duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

karsta-guvenlik-korucularina-hizmet-ici-egitim-verildi-(2).jpgkarsta-guvenlik-korucularina-hizmet-ici-egitim-verildi-(3).jpgkarsta-guvenlik-korucularina-hizmet-ici-egitim-verildi-(1).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.