1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta gıda kaynaklı sağlığının korunması denetimleri devam ediyor
Kars’ta gıda kaynaklı sağlığının korunması denetimleri devam ediyor

Kars’ta gıda kaynaklı sağlığının korunması denetimleri devam ediyor

Kars Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, halkın gıda kaynaklı sağlığının korunması için il genelinde denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

İl ve ilçe müdürlüklerinde görevli uzman ekipler tarafından gerçekleştirilen denetimlerin mesai mevhumu gözetilmeksizin 7/24 saat anlayışı içerisinde yapıldığı belirtildi.

Kars Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden denetlemelerle ilgili olarak yapılan açıklamada, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereği, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanmasının Bakanlığın sorumluluğunda olduğu hatırlatıldı.

Kars il genelinde gıda güvenirliliğine yönelik denetimlerin il ve ilçe müdürlüklerinde görevli kontrol görevlilerince 25-28.10.2021 tarihleri arasında denetim seferberliği başlatıldığı açıklandı.

Yapılan açıklamada; il genelinde 245 adet gıda üretim,  bin 727 adet gıda satış ve toplu tüketim işletmesi olmak üzere toplamda bin 972 adet gıda işletmesi bulunduğu belirtildi.

Bu işletmelerden üretim yerleri yılda en az 2 kez, gıda satış ve toplu tüketim işletmeleri ise yılda en az 1 kez risk esasına göre denetlenmekte olduğunda belirtilerek, “Ayrıca yine bu işletmelerde üretilen ürünlerin Türk Gıda Kodeksine uygunluğunun kontrolü amacıyla numuneler alınarak analizleri yaptırılmaktadır.  İl Müdürlüğümüzce 2021 yılı itibari ile; 3032 adet denetim gerçekleştirilmiştir. Bu denetimlerin 1839 adedi İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünce, 1193 adedi ise 7 İlçe Müdürlüğümüzce yapılmıştır. Yapılan denetimlerde 26 adet işletmeye toplamda 291.854 TL İdari Para Cezası uygulanmıştır. İlimizdeki işletmelerden üretilen ürünlerin Türk Gıda Kodeksine uygunluğunun kontrolü amacıyla 113 adet numune alınarak analize gönderilmiştir. Alınan numunelerden 6 adedi olumsuz çıkması nedeniyle 5996 Sayılı Kanun kapsamında idari işlem uygulanmıştır. İlimiz genelinde halkımızın gıda kaynaklı sağlığının korunması için İl ve İlçe müdürlüklerimizce 7/24 saat anlayışı içerisinde denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecektir.” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.