1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta gazeteciler drone ehliyeti ve sertifikalarını aldı
Kars’ta gazeteciler drone ehliyeti ve sertifikalarını aldı

Kars’ta gazeteciler drone ehliyeti ve sertifikalarını aldı

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından desteklenen ve Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen 4 günlük drone eğitimi sonrası 20 gazeteci ehliyet ve sertifikalarını aldı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti, SERKA’nın 2022 Yılı Teknik Destek Programı 2'nci dönem çağrı başvurusuna "Kars Medyası İHA’larla Yükseliyor" müracaat etti. Başvurunun onaylanmasının ardından SERKA toplantı salonunda kentte görev yapan 20 yerel ve ulusal basın temsilcilerine Akdeniz Üniversitesi’nden Elektrik ve Elektronik Mühendisi Öğretim Görevlisi Ömer Aydoğan ve MES Havacılık eğitmenlerinden Yeşim Ersoy tarafından geçtiğimiz hafta 3 gün teorik ve simülasyon eğitimi verildi. Gazetecilerin Kafkas Üniversitesi yerleşkesinde drone uçurmasıyla 4 günlük eğitim başarıyla tamamlandı. Eğitim sonrası Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen törenle gazetecilere İHA-1 ticari ehliyet ve sertifikaları dağıtıldı.

Törende konuşan Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Olcay Okan Avşar, “SERKA ile düzenlediğimiz eğitimi tüm meslektaşlarımız kusursuz, sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamlayarak, ehliyet ve sertifika almaya hak kazandı. Ben bütün arkadaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Umuyorum mesleklerinde bu ehliyetlerle kullanacaklarını droneleriyle daha iyi ve başarılı haberlere imza atacaklardır.” dedi.

kars’ta-gazeteciler-drone-ehliyeti-ve-sertifikalarini-aldi-(1).jpgkars’ta-gazeteciler-drone-ehliyeti-ve-sertifikalarini-aldi-(2).jpgkars’ta-gazeteciler-drone-ehliyeti-ve-sertifikalarini-aldi-(3).jpgkars’ta-gazeteciler-drone-ehliyeti-ve-sertifikalarini-aldi-(4).jpgkars’ta-gazeteciler-drone-ehliyeti-ve-sertifikalarini-aldi-(5).jpgkars’ta-gazeteciler-drone-ehliyeti-ve-sertifikalarini-aldi-(6).jpgkars’ta-gazeteciler-drone-ehliyeti-ve-sertifikalarini-aldi-(7).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.