1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta “EYT” semineri düzenlendi
Kars’ta “EYT” semineri düzenlendi

Kars’ta “EYT” semineri düzenlendi

Kars’ta EYT kanunun ardından merak edilen sorulara cevap verilmek adına seminer düzenlendi.

A+A-

Volkan KARABAĞ

Çalışanların büyük bir sabırsızlıkla beklediği EYT kanununun çıkmasının ardından işverenlerin ve çalışanların kafalarında bazı sorular oluştu. Çalışanlar “kıdem tazminatını tamamen alabilecek miyim? Çalıştığım işyerinde tekrar çalışabilecek miyim? Geçmişteki kıdem tazminatı dışı haklarım kaybolur mu?” İşverenler ise; “tazminatları nasıl öderim? Çalışanımı tekrar nasıl işe alabilirim? Kalifiye elaman bulabilecek miyim?” gibi birçok soruya cevap arıyorlar.

Kendilerine gelen yoğun soruları cevaplayabilmek için vakit geçirmeden kolları sıvayan Kars SMMMO, çalışanların ve işverenlerin bu sorularına cevap verebilmek için bir bilgilendirme semineri düzenledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kars SMMMO Başkanı Tuncay Akdeniz, “EYT kapsamında emekliliğe hak kazanan birçok çalışanımızın emekli olmak ile çalışmak arasında biraz çelişki yaşamaları mümkündür. Özellikle çocuğunu okutan, ev taksiti ödeyen veya değişik harcamaları olan çalışanların EYT ile birlikte hemen emekli olmak istemeyecekleri de bir gerçek. Bu nedenle çalışanların çoğunun emekli olup emekli aylığına hak kazandıktan sonra tekrar bir iş arayışına girmeleri muhtemeldir. Bu çalışmanın alışageldikleri aynı işte olmasını istemelerinden daha doğal bir şey yoktur ki bu durum işverenin de işine gelecektir, çünkü işverende tecrübeli, tanıdığı, yıllarca çalıştığı birisiyle çalışmaya devam etmek ister. Böyle bir durumda işçi en azından birikmiş kıdem tazminatını alıp, aldığı bu toplu para ile bir sıkıntısını gidermek isteyecek işverende eğer birçok işçi aynı durumda ise bir anda ödeyeceği toplu paralar ile işyerinin ekonomik zafiyetini önlemek isteyecektir. Bu noktada ARABULUCULUK kurumu her iki tarafında mutlu olacağı çözümler üretmektedir. Güncel konulara hemen müdahale ederek toplumun zihninde oluşacak tüm sorulara cevap bulmaya çalışıyoruz.” dedi.

Uzman Arabulucu Av.Metin Öztürk ise, “Arabuluculuk kurumu ile her iki tarafında sorunsuz olarak bu süreçten mutlu ayrılacakları çözümleri üretiyoruz, seminerde bu çözümleri katılımcılar ile paylaştık.” ifadesini kullandı.

SGK İl Müdür Yardımcısı Vedat Çetinkaya da, kanunun çıktığı günden bu yana yoğun sorularla karşılaştıklarını söyleyerek, seminerde konu ile ilgili detayları paylaştıklarını söyledi.

39cdc14d-8a5a-49e6-b637-01bf62ae2a8b.jpg779bf21e-fa4e-41b4-8221-dc3b24878e49.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.